Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Nog wachten op Regiozorgcentrum

Zorg

WEESP - De verbouwing is wel al begonnen, maar wanneer het Regiozorgcentrum van Tergooi Ziekenhuizen in Weesp open gaat, is nog niet duidelijk.

"Aangezien we met veel partijen te maken hebben én samenwerken zijn we soms genoodzaakt wat te schuiven in de tijdlijn", zo legt woordvoerder Sebastian Dingemans uit waarom eerdergenoemde data (2017, toen 2018) niet gehaald zijn. Een nieuwe datum wordt nu dan ook even niet genoemd.

Het Regiozorgcentrum komt in het kantoorpand aan de Korte Muiderweg, tussen de rotonde en de Nijverheidslaan en moet ervoor zorgen dat we minder vaak naar het ziekenhuis in Hilversum hoeven. Er komt een Diagnosestudio, waar mensen na doorverwijzing terecht kunnen voor onder meer röntgenfoto's, echografie, dexa-scans en bloedafname. Pas als de behandeling of nader onderzoek echt in het ziekenhuis moet plaatsvinden, wordt de patiënt doorverwezen naar het ziekenhuis.

Diverse specialisten van Tergooi houden spreekuur in het Regiozorgcentrum, zoals ze nu doen in het Gezondheidsgebouw aan de Van Houtenlaan. Dat aanbod wordt uitgebreid en gaat bestaan uit cardiologie, dermatologie, geriatrie, gynaecologie, interne geneeskunde, kaak- en aangezichtschirurgie, keel, neus en oor, neurologie, maag-darm-lever, orthopedie en reumatologie. Dat wordt aangevuld met diensten van andere zorgaanbieders. Het concept is nieuw; Weesp heeft de primeur.

Lees op WeesperNieuws Extra: Regiozorgcentrum krijgt naast diagnosestudio ook huisartsen en fysiotherapie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant