Bedrijfsdaken vol zonnepanelen zijn (nog) in de minderheid.
Bedrijfsdaken vol zonnepanelen zijn (nog) in de minderheid. Foto: André Verheul

Bedrijventerreinen kunnen veel toekomstbestendiger

Politiek

WEESP - Het Weesper bedrijfsleven staat er goed voor. De werkgelegenheid trekt aan, het consumentenvertrouwen groeit en dat merken de bedrijven. Het blijft echter zaak te anticiperen op ontwikkelingen en eventuele terugval van groei, waarschuwt wethouder Astrid Heijstee van Economische Zaken.

De economie in de Vechtstad is wat dat betreft in lijn met het landelijke beeld. "Bij Weesper bedrijven is volop groei, maar je ziet ook dat het voor sommige minder snel gaat dan verwacht of gehoopt." Wet- en regelgeving op gebied van energie en milieu speelt daarin volgens de WSP-wethouder een rol. "Bedrijven krijgen daardoor meer lasten en die moeten ook weer ergens terugverdiend worden. Bij de bedrijfsbezoeken die ik regelmatig met mijn collega-wethouders doe, zie ik dat in elk geval die bedrijven daar volop op anticiperen. Dat is ook mijn oproep aan andere bedrijven: steek je kop niet in het zand."

Profileren
Heijstee vertelde ook dat ze met bedrijvenvereniging IVW en de ondernemers een duidelijk profiel wil bepalen voor de Weesper bedrijventerreinen. "Wat voor een soort bedrijventerrein wil je zijn? Ik wil duidelijker maken waar Weesp voor staat." Zo'n boodschap kan aantrekkelijk zijn voor bedrijven die zich in Weesp willen vestigen, waar er volgens Heijstee al veel van zijn. Maar het kan ook betekenen dat Weesp op termijn voor bepaalde bedrijven geen moeite meer doet om ze voor Weesp te behouden. Welk profiel dan het beste bij Weesp past, wil Heijstee graag samen met de ondernemers uitzoeken. De kennis die binnen het Weesper bedrijfsleven voorhanden is, wil de wethouder in dit proces graag benutten. Een schot voor de boeg wil ze wel geven: "Onze bedrijventerreinen kunnen veel groener en toekomstbestendiger."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant