Weesper ganzen op kaart Weesper restaurant
Weesper ganzen op kaart Weesper restaurant

Weesper ganzen op menu Minevitus

Algemeen

WEESP – Restaurant Minevitus heeft sinds deze week Weesper ganzen uit de Aetsveldsepolder op de kaart staan. De ganzen worden afgeschoten omdat de populatie te groot wordt. Wildbeheer geeft de beesten vervolgens aan Minevitus.

“Het zijn kolganzen die rond deze tijd uit het noorden van Rusland hierheen komen. Om de populatie onder controle te houden, worden enkelen sinds enige tijd afgeschoten. Wij hebben er een driegangenmenu omheen gemaakt. Het is heerlijk mals vlees”, aldus chef-kok Minevitus.

Minevitus heeft biologisch en lokaal eten hoog in het vaandel staan. Omdat het vlees niet seizoensgebonden is, blijft de gans voorlopig op het menu staan. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant