De locatie die Action op het oog heeft
De locatie die Action op het oog heeft

Action dwingt raad naar kruispunt van belangen

Algemeen Dossier: Megastore Action Weesp

WEESP - Enerzijds is er de broodnodige economische impuls aan het bedrijventerrein, anderzijds het beschermen van het winkelgebied in de binnenstad. Als het gaat om de vestiging van een megastore van Action op het bedrijventerrein staat de Weesper politiek voor een lastige keuze.

Dinsdag komt de aanvraag aan de orde in de raadscommissie SOB. Volgens B&W past de vestiging van Action binnen de nieuwe regels voor het bedrijventerrein zoals de gemeenteraad die heeft opgesteld.

Maurits Kuppens van Van Lonkhuizen Makelaars heeft bemiddeld in de komst van Action en moet er niet aan denken dat de aanvraag wordt afgewezen. Hij wijst erop dat de gemeente niet voor niets haar nek uitsteekt om interessante partijen naar Weesp te lokken en daarvoor ook op de Provada-beurs heeft gestaan. “Weesp, pak deze kans. Het zijn 50 banen. We hebben dit economisch keihard nodig”, benadrukt hij. 

Ook zegt Kuppens dat de gemeente compleet voor aap komt te staan als ze op dit moment zou zeggen: blijf toch maar weg. “Dan verlies je je geloofwaardigheid in de markt en ondermijn je de hele herstucturering van het bedrijventerrein.”
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant