Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Weesp wordt soepeler met steigers

Politiek

WEESP - Weesp gaat straks soepeler om met steigers voor woonarken en andere woningen aan de Vecht. Dat valt te concluderen aan de hand van het bestemmingsplan 'Landelijk gebied' waar de raadscommissie komende week over vergadert. 

De afgelopen jaren bouwden huiseigenaren aan de Vecht soms illegaal een steiger, zo blijkt uit het bestemmingsplan. Weesp telt namelijk 102 illegale bouwwerken en dat zonder dat iemand er verder last van heeft of dat het andere problemen veroorzaakt. De gemeente noemt het 'niet wenselijk' en een veel te grote klus om er tegen op te treden. De regels worden nu dus verruimd.

Dat de regels voor de steigers wat soepeler worden geldt overigens alleen volgens huizen die direct aan het water liggen. Of technisch gezegd: waar de bestemming 'wonen' grenst aan de bestemming 'water'. Zomaar aan steigertje bouwen als de huis aan de overkant van de openbare weg aan het water grenst is nog steeds niet zomaar mogelijk. 

Hekken mogen hoger
De gemeente wordt als de raad met het bestemmingsplan akkoord gaat ook een stuk makkelijker met schuttingen. Bewoners van woonarken mogen nu een hek tot een meter hoog plaatsen rond hun woning om meer privacy te hebben. De regel daarvoor wordt opgehoogd met een halve meter. Voorwaarde is wel dat het gaat om hekken van gaas begroeid met planten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant