Afbeelding
Foto: BPD Ontwikkeling BV

Jongerenwoningen zullen als warme broodjes over toonbank gaan

Buurt / wijk

WEESP Voor jongerenwoningen aan de Sinnigvelderstraat en Waarschapsstraat is enorme belangstelling. Huren of kopen maakt niet uit, als het maar een betaalbare woning is. 

Een enquête onder belangstellenden, uitgevoerd door gebiedsontwikkelaar BPD, bevestigt wat iedereen op z'n klompen kon aanvoelen. Duidelijk wordt dat er volop interesse is in de woningen die gerealiseerd worden op en rond het terrein van de voormalige Jan Woudsmaschool. Het grootste deel van de 248 respondenten is twintig jaar.

BPD realiseert daar 88 woningen. Het gaat om acht rijtjeswoningen en tachtig appartementen. Minimaal 66 woningen worden gerealiseerd in het betaalbare segment (huurprijs € 414,00 of koopprijs € 140.000,00 v.o.n.). Minimaal vijftig daarvan zijn bedoeld voor jongeren. Het doel is dat over 2,5 jaar de woningen betrokken kunnen worden door de nieuwe bewoners.

Aparte slaapkamer
Er is een voorkeur voor wonen in een appartement, met een aparte slaapkamer. Het aantal jongeren dat wil huren, is iets groter dan het aantal jongeren dat wil kopen. Dit leidt ertoe dat in ieder geval minimaal veertig woningen in het huursegment gerealiseerd worden, zo meldt de gemeente. Het bouwplan krijgt de naam 'De Weesperschool'.

Wethouder Vos (WSP) is ermee in zijn nopjes: "Het is voor Weesper jongeren lastig om in Weesp geschikte woonruimte te vinden, als ze het ouderlijk huis verlaten. Fijn dat er mede door dit project voor deze groep ook betere kansen op de woningmarkt komen."

De koop en verhuur zijn nog niet begonnen: er moet eerst nog een definitef plan komen dat getoetst moet worden aan de kaders die de raad stelde.

Informatieavond
Tijdens de informatieavond op woensdag 6 februari aanstaande wordt ook getoond hoe de opmerkingen uit de bijeenkomst van 16 juni 2018 zijn verwerkt in het plan. Omwonenden worden voor deze bijeenkomst uitgenodigd, maar iedereen is van harte welkom op deze inloopavond.

Buurt
Over het bouwplan is onvrede in de buurt, omdat één van de appartementenblokken ten koste gaat van een plantsoen. 

Lees ons Extra-artikel: Nieuwbouw voor de deur, bewoners voelen zich om de tuin geleid

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant