Afbeelding

Zelfstandig Weesp moet op tenen lopen

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - Minister Donner is niet volledig overtuigd van de bestuurskracht van een zelfstandige gemeente Weesp. Dat kan worden afgeleid uit zijn beantwoording aan de Kamerfracties over de gemeentelijke herindeling.

De minister schrijft onder andere dat “de kwaliteit van de ambtelijke organisatie niet toereikend is om de opgaven waar de gemeente voor staat op adequate wijze te realiseren”.

Door deze constatering blijft de regering er de voorkeur aan geven de gemeente Weesp te laten fuseren met Muiden, Naarden en Bussum (GV4). Tegelijkertijd zegt de minister zich niet te zullen verzetten tegen een fusievariant waar Weesp buiten blijft. Mocht de Kamer voor die variant kiezen, dan is een grenscorrectie ten gunste van Weesp "noodzakelijk", aldus Donner in zijn beantwoording.

Die grenscorrectie brengt het nieuwbouwplan Bloemendalerpolder (oplevering in 2025) geheel op Weesper grondgebied. Dat zorgt voor extra inwoners en daarmee extra slagkracht. De bestuurskracht van Weesp wordt daarmee in de ogen van de minister net groot genoeg om zelfstandig te blijven.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant