Samir Rahmouni in zijn slaapvertrek aan de Herengracht
Samir Rahmouni in zijn slaapvertrek aan de Herengracht

Rahmouni hangt ontslag gemeenteraad boven het hoofd

Algemeen Dossier: Samir Rahmouni uit raad gezet

WEESP - De kans bestaat dat Samir Rahmouni uit de gemeenteraad van Weesp moet stappen. Het raadslid van de DEP wordt maandag op het stadhuis ontboden om aan te tonen dat hij in Weesp woont zoals de Kieswet voorschrijft.

De gemeente heeft een onderzoek verricht en stelt dat Rahmouni niet meer woont op het door hem opgegeven adres aan de Herengracht. Rahmouni geeft toe dat hij soms bij familie in Hilversum verblijft, maar dat de Herengracht wel degelijk zijn hoofdadres is. Het WeesperNieuws kon hem daar fotograferen (zie hierboven). Vanwege zijn werk is hij veel onderweg en is hij eigenlijk alleen thuis om te slapen, verklaart hij. 

Enkele jaren geleden is ook een nader onderzoek door de gemeente uitgevoerd. Rahmouni verbleef toen vaak in Hilversum. Dat probleem werd opgelost. Het raadslid verwacht te kunnen aantonen dat hij wel degelijk in Weesp woont.

Een groter probleem vindt hij het wantrouwen rond zijn persoon. Hij is daar ronduit boos over. Hij zegt er daardoor steeds meer moeite mee te hebben om zich voor het raadswerk te blijven opladen.

Burgemeester Horseling bevestigt dat er maandag een hoorzitting met het raadslid is. Hij wil niet vooruitlopen op wat daar uit kan voortvloeien. Inhoudelijk wil de burgemeester nu niet op de zaak ingaan.
 

Samir Rahmouni, raadslid DEP in Weesp
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant