FC Weesp probleemloos langs VVZA

WEESP - Vanaf de aftrap goed voetbal en veel focus hebben FC Weesp zondag aan de zege op VVZA geholpen. De Weespers deden goede zaken door met 1-4 de zege te pakken.

FC Weesp kon al meteen goede kansen creëren en zette al vroeg veel druk op de goal van VVZA. De opponent had veel problemen met het spel van de Weespers, maar hadden het geluk dat FC Weesp nog wat problemen had met de vele kansen. Voor rust was het, ondanks een reeks aan kansen, slechts 0-1 voor FC Weesp door een treffer van Buddy Buddenberg. Na de rust konden de Weespers de zege naar de ploeg trekken door de score snel te verhogen tot 0-3 door goals van Marcin Kmiciek en wederom Buddenberg. Vlak nadat VVZA wat terugdeed, zette Dino Cornet de 1-4 op het scorebord.

Coach Charles Loots was tevreden over het spel van z'n jongens. "We hebben goed gespeeld en zorgden vaak voor gevaar. We hebben gevoetbald op de manier waarop we het voor ogen hebben en dat doet me erg goed", aldus de oefenmeester. "Door deze zege pakken we een aantal plaatsen op de concurrenten, dus we hebben geen reden tot klagen."

Forse nederlaag zaterdagelftal
Veel slechte passes en geen moment echt goed bedacht voetbal heeft er voor gezorgd dat de zaterdag van FC Weesp een forse nederlaag heeft geleden. Nummer laatst Cobu Boys was op alle fronten veel sterker dan de Weespers en konden al vroeg de trekker over halen: 1-5.

FC Weesp kon geen moment echt goede kansen creëren en moest vooral het aanvalsgeweld van de opponent doen stoppen. Cobu Boys kwam verrassend goed voor de dag en kon met goede aanvallen en soms sterke counters de goal van FC Weesp bestoken met kansen. Dat zorgde voor rust al voor een comfortabele voorsprong voor de Amersfoortse ploeg. Na rust probeerde FC Weesp wel met man en macht om nog wat van het duel te maken, maar dat lukte de Weespers geen moment. De plannen waren wel goed, maar het vervolg was ver ondermaats.

FC Weesp staat na acht duels op slechts zes punten en zal daarmee de komende weken vol aan de bak moeten om nog wat van het voetbaljaar te kunnen maken.

Late zege voetbalsters
Een doelpunt na rust heeft de voetbalsters van FC Weesp zondag een zege opgeleverd tegen WV-HEDW. De nog ongeslagen Weespers versloegen de Amsterdammers met 0-1.

Vooral voor rust waren de twee ploegen nog aan elkaar gewaagd, maar was ook het spel nog wat traag. Na rust kon FC Weesp het duel goed naar de ploeg trekken. Na een reeks goede aanvallen en kansen kon Tess Brunekreef de bal achter de keepster van WV-HEDW werken.