Afbeelding
Foto: NS

StationsHuiskamer komt over een paar maanden

Algemeen

WEESP - Met een kleine vertraging krijgt het NS station eind april/begin mei een StationsHuiskamer. Het moet wachten op de trein in Weesp een stuk aangenamer maken .

De NS heeft al een tijdje plannen om de kiosk in de stationshal om te bouwen naar een StationsHuiskamer. Dat gaat in april gebeuren, meldt een woordvoerder van de NS.

Het Stationsplein is vorig jaar al opgeknapt, het NS-station zelf is nu ook aan de beurt. De NS hoopte dat dit uiterlijk in het eerste kwartaal van 2019 zou lukken, maar door de aanbesteding van het werk die wat meer tijd kostte dan voorzien, wordt dat dus iets later. 

Kiosk even dicht
Voor de StationsHuiskamer wordt de kiosk in het station verbouwd. Ook de naastgelegen ruimte, waar in het verleden de kiosk zat, wordt er dan bij getrokken. De NS verwacht dat dat ongeveer vier weken in beslag neemt. "Helaas is de kiosk daardoor ook maximaal vier weken gesloten, maar daarna hebben de reizigers een prachtige StationsHuiskamer met meer faciliteiten", aldus de woordvoerder.

Prettig wachten
In de StationsHuiskamer kunnen reizigers terecht voor drankjes, broodjes en snacks. "Daarnaast is het een plek waar reizigers prettig kunnen wachten met actuele reisinformatie. Er is waar mogelijk gratis wifi en er zijn extra stopcontacten om bijvoorbeeld een mobiele telefoon op te laden of even te werken of te studeren. De medewerkers van de kiosk worden gastvrouwen en gastheren van de StationsHuiskamer en een belangrijk aanspreekpunt voor de reizigers."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant