Afgetekende zege MHCW

Vooral door een erg sterke tweede helft heeft MHCW zondag Nieuwkoop verslagen. De Weespers wonnen met 7-3. MHCW had de eerste helft nog wel veel problemen met de tegenstander en kwam zelfs op achterstand. Met ondermaats spel van MHCW stond het voor rust 1-2. Na de thee kwam MHCW erg sterk terug en werd de achterstand omgezet. De Weespers wonnen door goals van Jens van Zonneveld (2x), Jordan van Heerden (2x), Dennis van Kooij en Jorn Smit.

Grote marge voor hockeysters

Een grote zege voor de hockeysters van MHCW zondag tegen Hoevelaken. De Weespers floreerden vooral voor rust en pakten met 1-6 de zege. MHCW kon het duel al de eerste helft naar de ploeg toe trekken. Goed hockey en treffers van Susan Droomers (2x), Merel van Kassel, Annelou Smit en Lianne Westinga zorgen voor een scherpe 0-5. Na de thee kon Hoevelaken wat terug doen, maar mede door een goal van Anouk Dobber was de zege toch voor MHCW.

Wederom zege voor We HaVe

Zonder ook maar een moment tegen problemen aan te lopen heeft We HaVe zaterdagavond ook het tweede zaalduel gewonnen. De Weesper handballers waren vooral de sterke eerste helft veel beter dan Lelystad en wonnen met 29-21. We HaVe speelde sterk en kon vooral voor rust goed aanvallen. De tegenstander kon geen moment echt voor tegengas zorgen en moest de kansen vooral aan de Weesper handballers laten. Doordat We HaVe goed gefocust was werd het voor rust 15-17. De tweede helft kon Lelystad wat terug doen, maar dat kwam vooral omdat We HaVe gas terugnam. De coach van de Weespers besloot een aantal andere spelvormen te proberen en zag daardoor de marge met de opponent wat krapper worden. Toch bleek de voorsprong van de Weespers groot genoeg om de zege alsnog te pakken.

Ook zege handbalsters

Een zege op karakter zondag voor de handbalsters van We HaVe. De Weespers hadden geen enkel probleem met Fulmen/Fidelitas en stapten met 26-18 van het veld. We HaVe speelde zondag met recht het beste duel van deze handbaljaargang. De Weespers ploegen stond op alle fronten goed te handballen en kon vanaf de eerste bal voor problemen aan de kant van de tegenstander zorgen. Voor rust kon Fulmen/Fidelitas met spaarzame aanvallen nog wat terug doen, maar de tweede helft konden de Weespers het duel naar de ploeg toe trekken zonder dat de tegenstander daar nog wat aan kon doen.

Geen zege voor volleyballers Oberon

Ondanks een voortvarende start hebben de volleyballers van Oberon vlak voor het weekend geen zege kunnen pakken op Gemini. De Weespers wonnen wel de eerste set, maar moesten daarna de meerdere erkennen tegen de sterk spelende opponent en verloor met 1-3. Oberon kon met goed volleybal met 22-25 zonder echte problemen de eerste set pakken. Daarna was het echter Gemini dat het spel bepaalde. De tegenstander speelde aanvallend sterk en kon met goede passes Oberon zoek spelen. De Weespers zagen de gepakte voorsprong met 25-17 snel verdampen en gaven de opponent de kans om het duel naar de ploeg toe te trekken. Gemini kon de zege pakken door met 25-17 en 25-15 steeds een fors gat te slaan. Oberon kon daar geen moment wat tegen doen.

Nederlaag voor volleybalsters

Een geflatteerde nederlaag voor de volleybalsters voor Oberon afgelopen week tegen Prima Donna Kaas Huizen. De Weespers konden vaak voor problemen van de tegenstander zorgen, deden goed mee, maar verloren wel met 4-0. Geen enkele set kon Prima Donna Kaas Huizen echt een grote marge op het scorebord zetten. Met setstanden van 28-26, 25-22, 25-23 en 25-16 kon Oberon steeds goed tegengas geven, maar de tegenstander was te sterk om ook echt een resultaat te pakken.

The Victory doet goede zaken

Een goede slag voor The Victory zaterdag. Met nog slechts 3 duels te gaan hebben de Weespers een goede kans op de tweede plaats te behouden. Door de 9-1 zege op Vriendenschaar werd deze kans alleen maar vergroot.  De tegenstander kon eerder deze jaargang nog meedere punten afsnoepen van de Weesper, zaterdag maakte Vriendenschaar geen moment echt kans op nog een stunt. De goed spelende Weespers Berry Kruger, Dennis Visser en Arjen de Groot konden zonder problemen de zege naar de ploeg toe trekken.

BC Weesp nog ongeslagen

Geen echte tegenstand voor koploper BC Weesp zaterdag tegen BV Van Zeijderveld. De tegenstander kon geen moment echt voor gevaar zorgen en droop met 7-1 af. BC Weesp kon alle duels met goed spel naar de ploeg toe trekken en trok steeds zonder problemen de zegekar. Alleen een vrouwenenkelspel moesten de Weespers aan de tegenstanders laten. Met nog negen duels te gaan heeft BC Weesp ondertussen een goed voorsprong gepakt op de concurrenten.

Fouten nekken waterpoloërs

Een reeks fouten heeft Triton zondag de kop gekost tegen ZV Utrecht. De Weesper waterpoloërs verloren met 5-7. Over het spel van de Weespers hoefde coach Robbert Snel geen moment echt te klagen. Alleen op bepaalde momenten maakten de Weespers teveel fouten, waardoor ZV Utrecht toe kon slaan. De Weespers speelden verder goed. Toch waren doelpunten van Paul Duijn, Jasper Versteeg, Ewout van Heiningen en Rob Mooijman (2x) onvoldoende voor de zege.