Samir Rahmouni
Samir Rahmouni

WEESP ZET RAHMOUNI UIT GEMEENTERAAD

Algemeen Dossier: Samir Rahmouni uit raad gezet

WEESP – Samir Rahmouni is uit de gemeenteraad van Weesp gezet. Dit heeft de gemeente dinsdagmiddag bekend gemaakt. Rahmouni zou niet voldoen aan de wettelijke vereisten voor een raadslidmaatschap. Hij was het enige raadslid voor de DEP (1 zetel).

Er is onderzoek gedaan naar de woonplaats van Rahmouni en daar is uit gebleken dat hij niet woonachtig is in Weesp. Zo stelt de gemeente. Het raadslid liet vorige week al weten zijn ontslag te zien aankomen

"Een gemeenteraadslid moet ingezetene zijn van de gemeente waar hij of zij lid is van de gemeenteraad. Als dat niet zo is, leidt dat tot een officiële waarschuwing door de voorzitter van de gemeenteraad op grond van de Kieswet. Het betrokken raadslid heeft conform de Kieswet de gelegenheid om binnen acht dagen na dagtekening van de waarschuwing een oordeel te vragen", aldus Weesp. De officiële waarschuwing betekent meteen een verwijdering uit de raad.

Rahmouni laat weten dat hij bezwaar gaat maken tegen de beslissing. Daarover zal de gemeenteraad een oordeel moeten vellen. Burgemeester Horseling verwacht dat dit pas na de behandeling van de begroting wordt. 

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant