Afbeelding

Vechtstede-scholieren mogen 'klimaatspijbelen', maar wel onder voorwaarden

Algemeen

WEESP - Ook leerlingen uit Weesp zijn van plan donderdag af te reizen naar de demonstratie in Den Haag. Hiermee hopen ze de overheid aan te zetten tot betere maatregelen tegen de klimaatverandering.

Omdat de demonstratie op een schooldag is, moeten de leerlingen ervoor spijbelen. Om die reden kan de Gooise Scholen Federatie, waar het Casparus en Vechtstede College onder vallen, deelname aan het protest niet actief stimuleren.

Meedoen mag dan ook alleen als er wordt voldaan aan een aantal voorwaarden, zo heeft het Vechtstede aan de leerlingen laten weten. Zo moet de leerling zijn (of haar) deelname bespreken met de afdelingsleider. Ook moet hij een motivatiebrief schrijven en zijn ouders om een toestemmingsbrief vragen. Op de dag zelf moet de demonstrerende leerling een selfie naar de afdelingsleider sturen als bewijs dat hij daadwerkelijk op het Malieveld staat. Als er niet aan deze voorwaarden wordt voldaan, wordt het van school wegblijven van de leerling wel als spijbelen genoteerd en hangen daar consequenties aan.

Het is op dit moment niet bekend hoeveel leerlingen uit Weesp er naar Den Haag zullen afreizen, maar er bestaan - in ieder geval binnen het Vechtstede College - oproepen van leerlingen die op zoek zijn naar medestanders. In België protesteren leerlingen al langer voor een strenger klimaatbeleid. Daar vindt elke donderdag een klimaatmars plaats, waar tienduizenden leerlingen aan meedoen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant