FC Weesp deelt punten na zwak duel

Een zwak duel van twee kanten tussen FC Weesp en promovendus ZSGO/WMS zondag. De toeschouwers zagen geen echt hoogstaand duel: 1-1. FC Weesp, dat zeker tegen de promovendus het spel had moeten maken, speelde erg slecht en maakte veel fouten. Veel slechte passes en tegenvallende aanvallen hadden tot gevolg dat FC Weesp slechts spaarzaam een kans konden creëren. De Weespers hadden het geluk dat ook ZSGO/WMS fouten maakte.

Toch was het ZSGO/WMS dat op voorsprong kwam, vlak na rust. FC Weesp kon daarna meteen voor de 1-1 zorgen na een goal van Wouter Spanjerberg en daarmee was het ook meteen weer gedaan met de spannende momenten. Het duel kabbelde door. De toeschouwers konden vlak voor het slot van het duel nog één keer opveren toen Jaimy van Vliet alsnog voor de zege leek te zorgen. De Weesper werkte de bal echter over het lege goal heen, wat het duel tekende.

Forse nederlaag zaterdagelftal

Wederom een forse nederlaag zorgt ervoor dat de zaterdagploeg van FC Weesp steeds meer tegen problemen aan loopt. De Weespers werden zaterdag door FC Almere compleet overlopen: 7-1. Voor rust was het spel van FC Weesp nog wel goed. De voetballers konden veel gevaar van FC Almere temperen en konden zelf goed meedoen. Toch bleek FC Almere al voor rust sterker en werd er een 2-1 ruststand op het scorebord gezet.

Na rust was de beer los voor FC Weesp en was FC Almere op alle fronten sterker. De Almeerders kwamen goed op stoom en konden met sterke aanvallen de marge snel groter maken. FC Weesp was weerloos en leek geen moment bestand tegen de aanvallers van FC Almere.

Weer zege voetbalsters

Een afgetekende zege voor de voetbalsters van FC Weesp zondag op Argon. Vooral doordat FC Weesp veel kanten onbenut moest laten, werd het 'slechts' 3-0. FC Weesp was vanaf de aftrap veel beter dan Argon en kreeg ook veel kansen, maar het duurde even voordat de ploeg dat ook naar goals kon omzetten. Na rust kon FC Weesp wel toeslaan en werden de kansen beter benut. De Weespers konden zonder al te veel problemen weglopen van Argon.

MHCW maakt gehakt van zwak Purmerend

Zonder ook maar echt tegen problemen aan te lopen heeft MHCW zondag gewonnen van Purmerend. De Weesper hockeysters maakten een vroeg opgelopen achterstand snel goed en konden met 8-2 de zegekar trekken.

MHCW startte stroef en Purmerend greep een kans om op voorsprong te komen met twee handen aan. De wat geschrokken Weesper hockeyers zetten vervolgens meteen druk en konden de achterstand snel ongedaan maken. Daarna was het duel gespeeld, MHCW creëerde kans op kans en scoorde er goed op los. 'Man of the match' werd Merel van Kassel. De Weespse had met 3 treffers een goed aandeel en beloonde daarmee het goede spel van de hele Weesper ploeg.

We HaVe houdt met zege stand aan kop

Een krappe zege, maar wel weer twee punten zondag voor We HaVe. De Weesper handbalsters speelden tegen FIQAS/Aalsmeer een zwaar en spannend duel en hadden aan 15-14 voldoende om de plaats aan kop vast te houden.

We HaVe startte wat traag, maar dat leek geen moment echt problemen op te leveren. De sterk spelende Weespers konden snel terugkomen en sloegen vervolgens een gat met de tegenstander. Vooral door de hoeken van de tegenstander vast te zetten konden de Weespers voor gevaar zorgen en werd voor rust 10-7 op het scorebord gezet. Na de rust kreeg We HaVe meer problemen met de tegenstander. FIQAS/Aalsmeer was er op gebrand om toch een goed resultaat te boeken en kon sterk terugkomen.

Nederlaag handballers

Vooral door een erg tegenvallende tweede helft hebben de handballers van We HaVe zondag verloren. FIQAS/Aalsmeer scoorde na rust een hele reeks aan treffers en zorgde zo voor een 19-33 nederlaag van de Weespers.

De start van het duel was voor We HaVe nog goed. Met sterk handbal konden de Weespers voor veel gevaar aan de kant van de Aalsmeerders zorgen en werd er ook een voorsprong gepakt. Halverwege zakte We HaVe echter steeds verder terug en kon FIQAS/Aalsmeer het duel naar de hand zetten. Voor rust zorgden de Aalsmeerders als voor de ommekeer, na rust werd We HaVe met een grote marge verslagen.

De Aalscholver verslaat waterpoloërs

Opstartproblemen hebben er zaterdagavond mede voor gezorgd dat Triton een nederlaag heeft geleden tegen De Aalscholver. De Weespers waterpoloërs kwamen met een 9-6 nederlaag naar de kant.

Triton startte slechts en stond al snel op achterstand, maar kon vervolgens stukje voor stukje beter gaan spelen. De Weespers leken steeds meer kans te maken en konden de vroeg opgelopen achterstand haast nog wegwerken. Vooral vlak voor het slot leken de Weespers voor een ommekeer te zorgen, maar een raar moment zorgde er alsnog voor dat De Aascholver het duel pakte. Op het moment dat de klok de laatste 60 seconden aangaf, floot de scheidsrechter een grote kans van de Weespers ten onrechte af. De Aascholver kon vervolgens snel hervatten en met een goede aanval de 8-6 op het scorebord zetten, waardoor de zege voor de ploeg was.