Afbeelding

Belastingdienst incasseert half miljoen euro bij controle

Algemeen

WEESP – Tientallen boetes, acht in beslag genomen auto’s, honderden blaastesten, 70 zwartrijders en een half miljoen euro aan openstaande aanslagen. Dat is het resultaat van de grote politiecontrole, vrijdag, voor het station van Weesp.

Twee beginnende automobilisten konden hun rijbewijs inleveren voor het rijden onder invloed. Er werd overal op gelet tijdens de controle. Iedereen die met de auto, trein, bus of fiets Weesp in wilde komen via het station werd nagetrokken. De politie controleerde op verkeersovertredingen, de belastingdienst inspecteerde de wagens, Connexxion lette op zwartrijders in de bussen en de perrons van het station waren afgegrendeld door de spoorwegpolitie.

“Verder was de technische staat van de auto’s veelal niet altijd in orde. Zo was het profiel van banden gevaarlijk glad, waren er ramen te veel geblindeerd. Ook voor losse lading, scherpe uitstekende delen en een ondeugdelijk bevestigde aanhanger werd beboet”, aldus de politie.

Bij de vorige controle in februari, ook voor het station, werd bijna een kwart miljoen euro aan openstaande aanslagen geïnd. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Blauwalg, zwemmersjeuk, botulisme en meer ellende Lekker buiten zwemmen dit weekend? Wees voorzichtig! Algemeen 12 aug, 12:09
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Hugo de Grootlaan Hugo de Groot: ontsnapt uit Slot Loevestein in een boekenkist Algemeen 12 aug, 10:22
Afbeelding
Hans Burggraaff stopt met afname PCR-testen bij klachten Algemeen 12 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Vier gouden medailles op de World Police and Fire Games Sport verenigt, net als het politievak Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Nieuwe fietsenwinkel Nieuwstad Algemeen 11 aug, 14:24
Afbeelding
Geluidsschermen station Weesp Algemeen 11 aug, 11:28
Afbeelding
Solarclarity sponsort verenigingenmarkt S&B Algemeen 11 aug, 09:44
Logo
Afbeelding
Vers aan de Vecht ‘De groente uit de pluktuin smaakt zo veel lekkerder dan uit de winkel’ Algemeen 11 aug, 09:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief