Afbeelding

Belastingdienst incasseert half miljoen euro bij controle

Algemeen

WEESP – Tientallen boetes, acht in beslag genomen auto’s, honderden blaastesten, 70 zwartrijders en een half miljoen euro aan openstaande aanslagen. Dat is het resultaat van de grote politiecontrole, vrijdag, voor het station van Weesp.

Twee beginnende automobilisten konden hun rijbewijs inleveren voor het rijden onder invloed. Er werd overal op gelet tijdens de controle. Iedereen die met de auto, trein, bus of fiets Weesp in wilde komen via het station werd nagetrokken. De politie controleerde op verkeersovertredingen, de belastingdienst inspecteerde de wagens, Connexxion lette op zwartrijders in de bussen en de perrons van het station waren afgegrendeld door de spoorwegpolitie.

“Verder was de technische staat van de auto’s veelal niet altijd in orde. Zo was het profiel van banden gevaarlijk glad, waren er ramen te veel geblindeerd. Ook voor losse lading, scherpe uitstekende delen en een ondeugdelijk bevestigde aanhanger werd beboet”, aldus de politie.

Bij de vorige controle in februari, ook voor het station, werd bijna een kwart miljoen euro aan openstaande aanslagen geïnd. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant