Afbeelding

FC Weesp ten onder na doelpuntenregen

Sport

WEESP - Een ware doelpuntenregen afgelopen weekend tussen FC Weesp en Kampong. FC Weesp belandde echter wel aan de verkeerde kant van de score tegen de nummer twee van het klassement en verloor met 3-6.

FC Weesp stond tegen de sterke Utrechters meteen onder druk en moest alle zeilen bijzetten om ervoor te zorgen dat het niet al vroeg op achterstand kwam te staan. Dat lukte maar even. Een afgeslagen corner leverde al snel de 0-1 voor Kampong op. Meteen daarna rechtte FC Weesp de rug en kreeg het aan paar goede kansen, maar het ontbrak de ploeg aan wat geluk. FC Weesp kon pas wat terug doen nadat Kampong de 0-2 had gemaakt. Een goede aanval tussen Marcin Kmiecik en Jasper Spanjerberg kon door eerstgenoemde worden afgemaakt.

Vlak voor rust kreeg Kampong met een penalty nog de kans om op 1-3 te komen. De bal werd onhoudbaar hard geschoten door de speler van Kampong, maar de lat bracht FC Weesp redding.

FC Weesp kan lang meedoen
Na de rust kwam de derde Kampong-goal alsnog. FC Weesp bleef daarna echter knokken. Een doelpunt van Thijs Visser zorgde voor de 2-3, waardoor FC Weesp kans bleef houden op een goed resultaat. De Weespers konden lang meedoen, maar moesten zich na de 3-4 gewonnen geven. Kampong kon daarna nog weglopen naar een geflatteerde 3-6.

Ondanks de nederlaag keek FC Weesp terug op een goed doel met aanknopingspunten om verder op voort te borduren.