Doelpuntenregen en zege voor MHCW

WEESP - Een ware doelpuntenregen zondag op het veld voor MHCW. De Weesper hockeyers verbaasden veel toeschouwers door een 7-5 stand op het scorebord te zetten na het treffen met Soest.

De vele kansen van zowel MHCW als Soest tekenden het duel. Ondanks goed spel van de Weesper hockeyers kwamen de gasten op voorsprong, maar MHCW kwam steeds sterk terug. Halverwege de eerste helft had MHCW de smaak te pakken en werd een 4-2 voorsprong gepakt door doelpunten Jordan van Heerden. Na de rust was MHCW veel beter en creëerden de Weespers de ene kans na de andere. Door wederom een doelpunt van Van Heerden en treffers van Gino Kirsten en Dennis van Kooij greep MHCW met 7-2 de macht en daarmee leek de ploeg met een grote marge de zege te pakken.

Vlak voor het slot van het duel leek het MHCW allemaal even te veel te worden en zakte de ploeg wat terug. Soest had aan slechts enkele kansen voldoende om prompt nog 3 keer te scoren en de korfbalstand op het scorebord nog wat meer sjeu te geven.

Ondanks de vele tegentreffers was coach Elmarie Ferreira tevreden over het spel van MHCW. "We waren steeds beter dan Soest en hebben goed gewonnen. Daarover zul je ons ook geen moment over horen. Toch was het jammer dat we de doelpunten zo weggaven. Dat levert nu geen schade op, maar voor hetzelfde geld verlies je daardoor wel de punten. Dat mag gewoon niet gebeuren."

Eerste nederlaag voor hockeysters MHCW
Een verrassende nederlaag voor de hockeysters van MHCW. De Weesper koploper trof met Fletiomare anders dan de afgelopen weken een echt sterke tegenstander. De concurrent stapte met een 3-2 zege van het veld.

MHCW kreeg vanaf de aftrap veel druk te verduren van de tegenstander en daardoor hadden de Weespers veel problemen. MHCW moest veel kracht zetten en veel kansen van de tegenstander voorkomen. Daar moesten de Weespers aantoonbaar aan wennen. MHCW kwam vroeg op achterstand, maar Claire Delsman kon haar ploeg vlak voor rust terug. Ook na de thee had MHCW problemen met de tegenstander, maar hadden de Weespers nog wel kans op een goed resultaat. Nadat MHCW weer op achterstand kwam, kon Merel van Kassel weer voor 2-2 zorgen. Door veel feller hockey kon Fletiomare vlak voor het slot van het duel toch de zege pakken.

MHCW heeft volgende week de kans om op adem te komen. Dan treffen de Weespers de nog puntloze nummer laatst Maarssen.