SO Soest te sterk voor FC Weesp

FC Weesp heeft het slechte optreden van een week geleden tegen ZSGO/WMS zondag geen moment goed kunnen maken tegen SO Soest. Evenals een week geleden voetbalde de tweedeklasser zwak: 3-0. Vooral de eerste helft was ondermaats aan de kant van FC Weesp. De Weespers maakten veel fouten en kwamen geen moment tot goed voetbal. SO Soest sloeg al vroeg toe en leek de zege al voor rust te pakken. FC Weesp kreeg wel kansen, maar faalde steeds.

Na de rust was het voetbal van FC Weesp op alle vlakken beter. De Weespers maakten meer en meer kans op een goed resultaat en kregen ook veel meer kansen dan voor rust. Dat maakte het duel ook wat spannender. Toch kon SO Soest voorkomen dat FC Weesp terug kon komen, vooral de sterke keeper van de tegenstander had met knappe manoeuvres een groot aandeel. FC Weesp moest daardoor al vroeg genoegen nemen met de nederlaag.

Krappe zege voetbalsters

Een zwaar duel zondag voor de voetbalsters van FC Weesp. De nog ongeslagen Weespers konden tegen een sterk Volewijckers pas laat de zege pakken en stapten met een krappe 0-1 van het veld af. FC Weesp speelde vooral door het onderschatten van de tegenstander een slechte eerste helft. Vooral door het lage baltempo kwamen er slechts enkele kansen voor de Weespers en bleef het lang doelpuntloos.

Een forse peptalk van coach Peter van de Haak moest na rust voor een ommekeer zorgen. Dat leek ook te werken. FC Weesp kreeg na rust meer kansen en dat was het gevolg van een stuk beter voetbal. De Weespers konden de score openen door een goal van Tess Brunekreef. Even daarvoor werd een goal van de Weespers afgekeurd. Na de goal kreeg FC Weesp nog kansen en ook Volewijckers zorgde nog voor wat gevaar, maar de 0-1 bleef staan.

We Have stoomt door aan kop

Weer een zege voor de handbalsters van We Have. De Weespers doen goed mee aan kop en worden meer en meer de te kloppen ploeg van de poule. Baarn probeerde de status van We Have zondag te doorbreken, maar de Weespers waren met 20-29 weer de betere.

We Have speelde zoals vertrouwd erg sterk en kon met snel en aanvallend handbal en vroeg een forse voorsprong op het scorebord zetten. Zeker voor rust maakte Baarn geen enkel moment echt kans en kon We Have met 14-5 tot een grote marge komen. Na rust leek Baarn even terug te komen, maar de tegenstander besefte al snel dat er geen punten van We Have af te snoepen waren. De Weespers konden na een wat tegenvallende start de draad snel weer oppakken. Doordat We Have de hoeken kon vast zetten was Baarn weerloos. De Weespers konden daardoor zonder problemen de zege pakken en staan daardoor nog steeds bovenaan.

Handballers vergeten zege te pakken

Ondanks een sterkere eerste helft hebben de handballers van We Have zondag een nederlaag geleden. De Weespers deden voor rust nog goed mee, maar moesten na de thee met 23-18 de meerdere erkennen tegen Aristos. We Have startte sterk en was voor rust op de meeste fronten beter en aanvallender dan de tegenstander. Aristos bleef We Have met eveneens goed handbal steeds achtervolgen. Daardoor was het duel erg spannend, zo toonde ook de 10-11 ruststand aan. De tweede helft speelde We Have een stuk slechter en was het handbal met vlagen futloos. De Weespers maakten teveel fouten, waardoor Aristos de voorsprong en daarmee ook de zege kon pakken.

Valse start korfballers Argus

Een tegenvallende start voor de korfballers van Argus. De Weespers verloren zaterdag het eerste zaalkorfbalduel. Argus droop tegen Asonia met 17-9 af en gaf zo de slechte reeks op het veld een ongewenst vervolg. Argus kon al vanaf de eerste seconde geen moment echt aanvallend korfbal tonen aan de toeschouwers. De tegenstander kon de Weespers goed vast zetten en pakte al vroeg de voorsprong. De Weespers konden geen ommekeer forceren en waren door het sterkere spel van de tegenstander al vroeg verslagen.

Oberon laat zege aan tegenstander

Grote marges voor de tegenstander en slechts één gewonnen set. Oberon heeft donderdag geen zege kunnen pakken tegen KVA. De eveneens laag geklasseerde tegenstander was met 3-1 te sterk voor de Weesper volleyballers.

Oberon leek vooral de eerste set nog te slapen en kon geen enkel moment echt voor gevaar zorgen. KVA zette met 25-7 meteen de toon en leek daarmee af te stevenen op een grote zege. Toch kwamen de Weespers met 19-25 sterk terug. Het bleek echter de laatste slag van de Weespers. KVA leek geen moment echt geschrokken van de verloren set en kon het duel met 25-15 en 25-15 zonder problemen op de naam zetten.

Nederlaag voor volleybalsters

Een zware klus donderdag voor de volleybalsters van Oberon. De Weespers troffen de nog ongeslagen streekgenoot Keizer Otto Trivolley. De Naarder tegenstander was met 3-1 te sterk voor Oberon. Oberon begon nog sterk tegen de Naarder volleybalsters. De tegenstander moest nog wakker worden en deed dat pas na een achterstand door 18-25 na de eerste set. Na de eerste setnederlaag was Keizer Otto Trivolley op veel fronten beter dan Oberon. Zonder problemen kantelde het duel en kon de tegenstander met 25-15, 25-20 en 25-10 de zege pakken.

Waterpoloërs pakken sterke zege

Zonder ook maar een moment tegen problemen aan te lopen hebben de waterpoloërs van Triton zaterdag gewonnen van SG Amersfoort: 8-5. De Weespers konden meteen vanaf de eerste bal vol druk zetten op SG Amersfoort. De waterpoloërs van de tegenstander kregen veel kansen om de oren, maar de Weespers vergaten vaak doel te treffen. Daardoor bleef de marge tussen Triton en SG Amersfoort lang krap. Vooral de tweede helft van het duel leek SG Amersfoort even voor een ommekeer te zorgen, maar de Weespers waren alert. Door goals van Theo Breimer, Rob Mooijman, Jasper Versteeg (3x) en Paul Duijn (3x) kende Triton geen echte problemen.