Afbeelding

Kreatieve Groep krijgt zicht op behoud subsidie

Algemeen

WEESP - Het stopzetten van de subsidie aan de Kreatieve Groep Weesp wordt nader bekeken. De intentie daarbij is om de subsidie in elk geval gedeeltelijk overeind te houden. Zo heeft de gemeenteraad zich maandagavond uitgesproken. 

In de begroting voor 2012 was voorgesteld de subsidie voor de KGW in drie jaar af te bouwen. De club dreigde daardoor op termijn om te vallen. De creatievelingen kwamen in het geweer en wezen op afspraken die in het verleden met de gemeente zijn gemaakt over financiële steun. De gemeenteraad komt nu tegemoet door het college de opdracht te geven om het gesprek aan te gaan voor een 'meerjarenperspectief' voor de groep. De creatievelingen die de raadsvergadering bijwoonden, verlieten na dit besluit tevreden en opgelucht de zaal.

Begroting aangenomen
Naast de subsidie van de KGW bracht de raad nog enkele relatief kleine wijzigingen aan in de begroting 2012, alvorens die met meerderheid van stemmen vast te stellen. Het voorstel van de WSP en de PvdA om de Stadspas te redden, kreeg onvoldoende steun. Ook subsidieverzoeken voor onder andere het Jongeren Kampwerk Weesp, Peutersoos Weesp en de ANBO haalden het niet, een verhoging van de gemeentelijke bijdrage aan de Sinterklaasintocht zit er in 2012 ook niet in.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant