Annelies Vinken en Martin van Bakel willen alle AED's naar buiten.
Annelies Vinken en Martin van Bakel willen alle AED's naar buiten. Foto: Brian Elings

Alle AED's van Weesp moeten bereikbaar zijn

Zorg

WEESP - Van de vijftig AED's in Weesp hangen er slechts tien buiten. Dat moet anders, vinden Annelies Vinken en Martin van Bakel.

Ze doen een oproep aan eigenaren van een niet-openbare AED. Een oproep die vooral is gericht aan bedrijven, waar de AED meestal binnen hangt en na sluitingstijd niet beschikbaar is. Onlangs maakte een tragisch incident duidelijk hoe belangrijk de missie is. De Weesper Arnoud Vermeer zocht bij een reanimatiepoging op het NS-station naar een AED in de buurt. Die hing bij Pylades, maar dat bedrijf was op dit moment gesloten. Nooit zullen we weten of een AED dit had voorkomen, maar toch.

Vinken en Van Bakel willen daarom gas op de plank. Als alle Weesper AED's buiten komen te hangen, is er overal in een straal van 200 meter een levensreddend apparaat beschikbaar, zeggen ze. Dat zou een uitstekende score zijn.

De tien AED's die wel openbaar zijn hangen bij de Rabobank, winkelcentrum Hogeweij, Bakels Senior, het stadskantoor, begraafplaats Carspelhof, sporthal Aetsveld, de gemeentewerf, Enter Media en vanaf deze week bij Gebouw Papelaan 99 en hotel Hart van Weesp.

Lees op WeesperNieuws Extra: 'Alle AED's moeten bereikbaar zijn'

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant