Kinderen helpen Niek Roozen met planten van heesters
Kinderen helpen Niek Roozen met planten van heesters

Kinderen planten heesters op Fort Uitermeer

Algemeen

WEESP – De Buitenklas van de Kors Breijerschool beleefde vrijdag een bijzondere dag. Twee groepen zeven mochten samen met landschapsarchitect Niek Roozen en Landschap Noord-Holland de eerste nieuwe aanplant doen op Fort Uitermeer. Na het harde werken werden de kinderen in restaurant Uit & Meer onthaald op warme chocolademelk en poffertjes.

Niek Roozen is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe groen bij Fort Uitermeer. Louter inheemse plantensoorten worden er aangebracht, passend bij de historie van het fort. De kinderen plantten vandaag met elkaar 500 heesters en struiken die gaan zorgen voor beschutting en minder fraaie elementen op het fort aan het oog onttrekken.

De Buitenklas komt hierna nog tweemaal terug op het fort. Eind januari voor de aanleg van bospaden en eind februari voor de aanleg van broeihopen voor ringslangen.

De Buitenklas bestaat voor het tweede jaar op de Kors Breijerschool en is een initiatief van ouders. Het doel is dat kinderen ervaren hoe leuk het is om aan je eigen leefomgeving te werken en deze te verbeteren. Landschap Noord-Holland verzorgt de begeleiding van de verschillende buitenprojecten van de school. 

Ploeteren in de harde grond
Landschap Noord Holland en Niek Roozen houden toezicht
Meewerken aan je eigen leefomgeving.
Vele handen maken licht werk
Opruimen hoort er ook bij.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant