FC Weesp komt sterk terug en pakt punt

WEESP - Vooral door veel karakter te tonen heeft FC Weesp zondag een punt gepakt tegen Houten. De Weespers moesten twee keer terug komen van een achterstand, maar stapten met een terechte 3-3 van het veld.

FC Weesp startte sterk en kreeg al vroeg grote kansen op de treffers. Toch was het Houten dat de score kon openen. Na een rommelbal van FC Weesp-keeper Arno Copier kon een aanvaller van Houten de bal tegen de touwen werken. De Weesper doelman speelde ook daarna een grote rol met een tackle, maar kwam met een gele kaart goed weg. Houten kon met een toegekende strafschop de stand wel op 0-2 zetten. Na de tweede treffer kwam FC Weesp nog voor rust sterk terug. Eerste kon Wouter Spanjerberg met een benutte strafschop de ploeg op de been helpen, daarna zorgde Dino Cornet met een prachtgoal voor de 2-2.

Na rust toonde FC Weesp wederom veel vechtlust, maar was het Houten dat weer een voorsprong pakte. Vol op de aanval konden de Weespers alsnog een punt pakken door een goal van Rick van den Burg na een goede voorzet van Cornet. Daarmee bepaalden de Weespers de score op 3-3 en waren er na afloop tevreden woorden van coach Charles Loots. "We konden steeds sterk terugkomen en ook na de 3-3 kregen we nog goede kansen om alsnog de zege te pakken. Dat had zomaar kunnen gebeuren en was ook wel terecht", verklaarde de coach. "Toch kunnen we ook met deze 3-3 goed leven."

Geen problemen voor zaterdag
Zonder ook maar een moment echt tegen druk van de tegenstander aan te lopen heeft de zaterdagploeg van FC Weesp afstand genomen van FC Abcoude. De Weespers waren met 0-5 veel te sterk voor de nummer laatst.

FC Abcoude kon geen moment echt voor problemen zorgen en gunde FC Weesp veel meters en kansen. De goed voetballende Weespers hoefden slechts halve krachten te leveren om voor kansen en doelpunten te zorgen. Al halverwege het duel leek de zege zeker voor FC Weesp. Ook na rust hoefde FC Abcoude geen moment te hopen op een ommekeer en kon FC Weesp al vroeg op de lauweren rusten.

Eerste nederlaag voetbalsters
Een veel sterker OSV heeft de voetbalsters van FC Weesp zondag de eerste nederlaag bezorgd. De koploper stuurde de Weesper nummer twee met 1-5 van het veld.

FC Weesp verwachtte zelf geen moment een zege en dat werd door OSV al vlak na de aftrap bewezen. De Weespers kwamen vroeg op achterstand doordat OSV veel sterker voetbalde en voor veel problemen aan de kant van FC Weesp kon zorgen. Toch kwam FC Weesp nog terug door een treffer van Fleur Jakobs na een voorzet van Tess Brunekreef, de eerste tegentreffer van OSV het lopende voetbaljaar. De sterk spelende koploper kon de score snel weer ophogen en stond voor rust op 1-3. Na de thee maakte de koploper het duel op karakter af.