MHCW verslaat sterk Maarssen

Een onverwacht sterk optreden van de nog puntloze nummer laatst Maarssen heeft MHCW zondag geen moment kunnen verrassen. De Weesper hockeysters hadden wel wat problemen met Maarssen, maar wonnen met 0-2.

Maarssen stond vooral op het achterveld sterk en dat zorgde ervoor dat MHCW van alles moest proberen om kansen te forceren. Daar kwam bovenop dat de Weespers hockeyers wat zwak startten en onscherp hockeyden. Halverwege de eerste helft konden de Weespers toch een voorsprong pakken door een treffer van Claire Delsman. Na rust speelde MHCW beter en kwamen er ook meer kansen. Maarssen had veel problemen met het spel en was totaal verslagen toen Joni van Hilst de 0-2 op het scorebord zette.

Hockeyers langs Spandersbosch

Vooral door hard knokken hebben de hockeyers van MHCW zondag de zege gepakt tegen Spandersbosch. Coach Elmarie Ferreira zag de Weespers haar oude club met 4-1 oprollen.

MHCW moest vol aan de bak tegen de streekgenoot en kreeg veel te verduren. Spandersbosch speelde sterk en hard en daardoor was het duel voor MHCW zwaar. Dat had als gevolg dat er ook veel kaarten werden verdeeld over zowel de Weespers als de tegenstander. Qua hockey stond MHCW sterk en werd er al voor rust een voorsprong gepakt door een goal van Paul Evers. Door vooral geconcentreerd te hockeyen en de druk op Spandersbosch op te voeren konden de Weespers na rust de zege pakken door doelpunten van Evers, Jordan van Heerden en Jens van Zonneveld, waardoor de Weespers het puntentotaal opschroefden naar 16 en een zevende plek pakten.

Krappe nederlaag voor Argus

Ondanks met vlagen sterk korfbal heeft Argus zaterdag een nederlaag geleden tegen DTS. De nog puntloze Weesper korfballers kwamen goed mee met de opponent, maar stapten toch met 12-15 van het veld.

De Weespers konden voor veel problemen aan de kant van de nummer twee van de poule zorgen. Met sterke aanvallen kregen de Weespers genoeg kansen, maar de tegenstander was goed gefocust en kon veel gevaar van Argus ook ongedaan maken. Dat resulteerde vooral tot een spannend duel, waarvoor Argus conform het spelbeeld wel een punt verdiende. DTS kon echter op karakter toch de zege pakken.

Zege voor volleyballers Oberon

Door vooral sterk en gefocust te spelen hebben de volleyballers van Oberon vlak voor het weekend de zege gepakt op Wilhelmina. De Weespers waren met 3-1 met afstand sterker dan de tegenstander.

Oberon kwam sterk het veld op en leek de eerste set al veel beter dan de tegenstander. De setstand van 25-15 sprak boekdelen. Met goede passes en sterke aanvallen was Oberon goed op weg. Toch kregen de Weespers wat problemen de tweede set. Vooral doordat de Weespers wat fouten maakten kon Wilhelmina met 26-28 een punt pakken. Na de setnederlaag pakte Oberon het duel weer goed op. Met 25-22 en 25-20 hadden de Weespers geen enkel probleem om de zege te pakken en zo het puntentotaal wat op te hogen.

Geen kansen voor volleybalsters

De volleybalsters van Oberon moeten het nog steeds zonder zege stellen. De Weespers leden tegen Forza Hoogland afgelopen week wederom een nederlaag: 0-4.

Oberon leek goed te starten en kon vooral de eerste set nog voor wat problemen aan de kant van Forza Hoogland zorgen. De Weespers deden met goed volleybal goed mee, maar zagen met 26-28 de setzege net naar de tegenstander gaan. Daarna werd Forza Hoogland veel beter en moest Oberon volop ballen tegenhouden. Forza Hoogland greep met 17-25, 21-25 en 15-25 de macht en daardoor bleef Oberon puntloos.

Problemen voor The Victory

Waar de tafeltennissers van The Victory de afgelopen weken vooral goede zaken deden om de tweede plaats, staat het er na zaterdag heel anders voor voor de Weespers. Door de 3-7 nederlaag tegen ILAC en de zege van de concurrenten moet The Victory het laatste duel 3 punten goed maken om nog tweede te kunnen worden.

The Victory had zaterdag veel problemen met ILAC. De sterke tegenstander speelde erg aanvallend en daar hadden de Weespers maar mondjesmaat een antwoord op. Alleen Arjen de Groot en Dennis Visser (2x) konden punten pakken en daarmee kwamen de Weespers veel te kort om de tweede plaats vast te houden. Dat leverde na afloop vooral ontevreden woorden op van de Weespers.

BC Weesp maakt eerste plaats waar

Met geen enkel verloren duel heeft BC Weesp zaterdag de plaats aan kop wederom waar kunnen maken. De Weesper badmintonners hadden geen problemen met de veel lager geklasseerde tegenstander BC De Flinters: 8-0.

De Weespers speelden geheel conform de stand een sterk duel. De Weespers waren elk duel veel sterker dan de tegenstander en konden al vroeg de zege pakken. BC Weesp boekte vooral op het heren- en damesdubbel een grote marge en ook de enkelspelen van Dtau Landman en Mirjam Heres leverden geen probleem op. Alleen de enkelspelen van Wienman Philips en Pascale Philips en het gemengd dubbel van de twee Weespers duurden 3 sets, maar leverden toch zeges op.