Afbeelding
Foto: André Verheul

S&B-feest moet groot deel beveiliging voortaan zelf regelen

Algemeen

WEESP - Naast een alternatief voor plastic wegwerpbekers, moet het organiserend comité van het Sluis-en-bruggenfeest ook zorgen voor particuliere beveiliging. Dat gaat een hoop geld kosten.

De particuliere beveiliging is een vereiste van de gemeente, nu de politie heeft aangekondigd het aantal agenten voor het driedaagse stadsfeest te halveren.

De politie schroeft overal de inzet bij evenementen terug als gevolg van (te) krappe bezetting. In Weesp is dat bij het Sluis-en-bruggenfeest het meest merkbaar. In voorgaande jaren zette de politie tijdens het feest in de binnenstad van Weesp rond de 25 agenten in, vanaf dit jaar blijft het beperkt tot circa 12.

Wegwerpbekers
Het is voor de organisatie van het Sluis-en-bruggenfeest het tweede hoofdpijndossier. De gemeenteraad eist dat de organisatie vanaf 2020, maar het liefst al dit jaar, een alternatief vindt voor de duizenden plastic wegwerpbekertjes die het feest met zich meebrengt.

Pieter Kors van het comité zegt op WeesperNieuws Extra: "We zijn hierdoor overvallen."

Andere evenementen
Burgemeester Van Bochove heeft het besluit van de politie maar te accepteren, zo zegt hij in ons wekelijks B&W-gesprek. Voor andere evenementen in Weesp geldt ook dat er minder politie-inzet is, maar daar zijn de gevolgen aanzienlijk minder dan bij het veel drukkere en alcoholrijkere Sluis-en-bruggenfeest.

Meer
Op WeesperNieuws Extra gaan we dieper op dit onderwerp in:
+ Bekers en beveiliging, twee hoofdpijndossiers
'In het uiterste geval kan het feest niet doorgaan' 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant