Afbeelding

You Better Pink heroverweegt Pink Ribbon als doel

Algemeen

WEESP – Sandra van der Spruit is geschrokken van de ophef die ontstaan is rond Pink Ribbon. De Weespse organiseerde in oktober het benefietfeest You better PINK. De 14.800 euro die werd opgehaald ging naar Pink Ribbon. Of dat volgend jaar ook het goede doel is, valt nog te bezien.

Die organisatie is vorige week onder vuur komen te liggen. Uit onderzoek zou blijken dat maar een heel klein deel, zo niet helemaal niks, van het opgehaalde geld wordt besteed aan onderzoek naar borstkanker. “Ook ik nam aan dat er meer geld werd uitgegeven aan onderzoek, maar op de website staat duidelijk dat er ook geld gaat naar voorlichting en  andere projecten. Dat is natuurlijk ook belangrijk”, aldus Van der Spruit. 

Ze maakt zich wel zorgen over alle negatieve publiciteit: "Misschien moet ik een andere begunstigde kiezen. Hoewel ik had bedacht in december op zoek te gaan naar nieuwe sponsors, lijkt me dat nu even niet zo’n heel handig plan." Bezoekers van de website wordt gevraagd om met ideeen voor andere doelen te komen.

Inmiddels trekken steeds meer donateurs en sponsors van Pink Ribbon zich geheel terug,  waaronder reisorganisatie Jiba. Klik hier voor een overzicht bij BussumsNieuws.

Sandra van der Spruit
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant