Mooi, dat brede plantsoen langs de Van Houtenlaan. Maar fietsers kunnen er nu niet langs.
Mooi, dat brede plantsoen langs de Van Houtenlaan. Maar fietsers kunnen er nu niet langs. Foto: André Verheul

Fietsmeldpunt weer open: geef je knelpunt door

Buurt / wijk

WEESP - Fietsers zijn kwetsbaar, zeker de jongere fietser. Daarom is het belangrijk dat de verkeerssituatie voor fietsers zo veilig mogelijk is. Dat is echter nog lang niet overal het geval. Dus opent GroenLinks Weesp opnieuw een Fietsmeldpunt.

De partij opent sinds 2016 elk jaar een fietsmeldpunt. Weespers kunnen gedurende een maand klachten en tips insturen. Denk hierbij aan gevaarlijke verkeerssituaties, (te) hobbelige fietspaden, te weinig verlichting, een gebrek aan fietsenrekken - noem maar op. Alle input wordt gebundeld aangeboden aan de verkeerswethouder.

De eerdere acties hebben zeker nut gehad, zegt initiatiefnemer Tobias van den Briel. "Op sommige punten is de situatie verbeterd of zit dat eraan te komen. Neem de Plataanlaan, waar dit jaar nieuwe kruispunten komen. En bij Albert Heijn aan de Achtergracht is een centrale fietsparkeerplaats gemaakt." Maar er zijn ook knelpunten bij gekomen. Door nieuwbouw, die een hogere verkeersdruk en nieuwe verkeerssituaties met zich meebrengt, maar ook omdat herinrichting van bestaande wegen soms juist nieuwe problemen oplevert." Van den Briel: "Zelf vind ik de kruising bij de Singelscholen sinds de herinrichting van de Groeneweg een drama."

Knelpunten doorgeven kan via fietsmeldpuntweesp@gmail.com.

Lees op WeesperNieuws Extra: Er komen steeds nieuwe knelpunten bij

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant