Afbeelding

Weesper sport van het weekend

Algemeen

Zwaarbevochten zege We Have

Vooral door het tonen van veel vechtlust hebben de handballers van een zege geboekt tegen Monnickendam. De nummer laatst van de poule kwam goed voor de dag, maar leed met 16-22 wel een nederlaag tegen de Weespers.

We Have speelde een zware pot. Ondanks een erg goede start speelden de Weespers vaak ondermaats en kreeg de tegenstander genoeg meters om voor gevaar te zorgen. Monnickendam kon goed tegengas geven tegen We Have en dat resulteerde tot een verrassende 12-10 voorsprong na de eerste helft. We Have kon de tweede helft echter goed terugkomen. Met veel kracht speelde We Have goed op tempo en kon de achterstand ongedaan worden gemaakt. Vooral doordat alle spelers van We Have goed konden scoren pakten de Weespers de zwaarbevochten zege.

Handbalsters tonen veerkracht

Ondanks een erg zwakke start hebben de handbalsters van We Have wederom een zege gepakt. De Weespers versloegen het slecht presterende HMS/Achilles met 11-20.

We Have had zeker voor de rust veel problemen. Vooral doordat de ploeg de kansen onbenut moest laten kon de fel spelende tegenstander voor gevaar zorgen. Dat bracht geen gevaar voor de gepakte voorsprong van de Weespers, maar zorgde toch voor een onbedoeld krappe marge voor de Weespers. Na de rust stond We Have en stuk beter en waren de aanvallen een stuk sneller. We Have greep nog beter de macht en pakte desondanks een terechte zege.

Eerste zege voor korfballers Argus

Na twee nederlagen hebben de korfballers van Argus een knappe zege gepakt tegen het tot zaterdag ongeslagen Wolderwijd. Vooral door veel vechtlust van de Weespers werd het 12-13.

Argus speelde sterk en kon al vroeg voor veel problemen zorgen aan de kant van de Zeewolder opponent. Wolderwijd moest vol aan de bak om Argus te doen stoppen en dat kostte de ploeg veel kracht. Dat leverde Argus vervolgens weer meters op, waardoor de korfballers voor gevaar konden zorgen. Argus en Wolderwijd maakten het duel lang spannend. Dat Argus toch alsnog de zege pakte was een goed cadeau na het goede spel van de ploeg.

Forse nederlaag Oberon

Zonder ook maar een punt te pakken hebben de volleybalsters van Oberon een zware avond achter de rug tegen Prima Donna Kaas Huizen. De Weesper nummer laatst bood geen moment echt tegenstand en werd met 4-0 verslagen.

Oberon moest vanaf de eerste set vol aan de bak om schade toe proberen te brengen aan de Huizer nummer zeven. De Weespers probeerden van alles, maar moesten al snel de meerdere erkennen tegen de opponent. Al vroeg kon Prima Donna Kaas Huizen de voorsprong pakken door 25-13 en 25-17 na de eerste twee sets. Ook na de goede start van de opponent kon Oberon geen moment wat terug doen. Prima Donna Kaas Huizen boekte door 25-18 en 25-17 na de laatste twee sets een terechte en afgetekende zege.

The Victory veroordeeld tot derde plek

Doordat de concurrent geen fouten maakte en de spelers zelf ook geen goed duel speelden, moet The Victory genoegen nemen met de derde plaats. De Weesper tafeltennissers, tot de laatste dag kanshebber voor de tweede plaats, pakten geen zege tegen Stede Broec: 5-5.

Al vroeg hadden te Weespers te horen gekregen dat er negen punten gepakt moesten worden op tweede te worden, een veel te zware opdracht. Zeker toen bleek dat speler Arjen de Groot een off-day had en ook Berry Kruger een punt aan de tegenstander moest laten. Kruger won zelf wel twee keer en zag ook Dennis Visser 3 punten pakken, maar moest met z'n teamgenoten beseffen dat de tweede plek tot groot teleurstellen onhaalbaar was.

Goed spel waterpoloërs onbeloond

Ondanks dat de ploeg de koploper het hele duel klemvast had, hebben de waterpoloërs van Triton toch verloren. UZSC was ondanks het betere spel van de tegenstander met 2-4 te sterk.

De Weespers vergaten op bepaalde momenten toe te slaan. Met voldoende kansen konden de waterpoloërs van Robbert Snel voor veel gevaar zorgen aan de kant van UZSC, maar bleef een voorsprong achterwege. UZSC, dat vol gas moest geven, bleef daardoor gespaard en werd goed geholpen door de Weespers. Op karakter kon de koploper toch de zege pakken, ondanks Weespers treffers van Rob Mooijman en Jasper Versteeg.

BC Weesp deelt punten

Ondanks vaak goed spel heeft BC Weesp zaterdag de punten moeten delen met 'concurrent' BC Duinwijck. De Weesper koploper, met 16 punten voorsprong, stapte tegen de als derde geplaatste Haarlemmers met 4-4 van het veld.

BC Weesp kreeg geen cadeautjes van de Haarlemse concurrent en moest vol aan de bak om de punten te pakken. De Weesper koploper toonde echter een hoop veerkracht en was vooral met het herendubbel, het herenenkel van Dtau Landman, het damesenkel van Mirjam Heres en het gemengd dubbel sterk. Het andere heren- en damesenkel was erg spannend en ook het andere gemend dubbel kon BC Weesp net geen punt pakken na 3 sets.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant