Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Apotheek Veldsema neemt uitgifterobot in gebruik

Zorg & gezondheid

WEESP Apotheek Veldsema heeft vrijdagmorgen de uitgifterobot in gebruik genomen. Het was de oude heer Veldsema die met uitleg van Katja van Oirschot het eerste pakje uit de automaat haalde. 

Bij de oud-apotheker bevatte het pakketje een zakje Weesper Moppen, maar andere Weespers zullen in de automaat hun medicijnen aantreffen. 

De uitgifterobot maakt het mogelijk om 24 uur per dag, 7 dagen per week medicijnen op te halen. Dat geeft mensen veel meer vrijheid. Van Oirschot legde eerder aan WeesperNieuws Extra uit: "Wij leggen de medicijnen in een bakje met een barcode. Die scannen we voor we dat bakje in de uitgifterobot stoppen. Op dat moment krijgt de persoon voor wie het recept is een sms met een code. En daarmee kun je dan bij de automaat aan de straatkant van de apotheek je medicijnen ophalen."

Bijbetalen voor medicijnen is bij de automaat ook mogelijk en de robot gaat straks ook een beperkt assortiment aan zelfzorggeneesmiddelen verkopen, zoals pijnstillers en neusspray. Er kan heel veel in, maar niet alles: "Hele grote verpakkingen niet en medicijnen die in de koelkast bewaard moeten worden en medicijnen die je voor het eerst krijgt ook niet. Dat moet echt aan de balie." 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant