Afbeelding

'Alleen parkeervergunning voor centrumbewoners'

Algemeen

WEESP – GroenLinks denkt erover om met een radicaal ander voorstel voor het parkeerplan te komen. De partij wil dat alleen centrumbewoners straks een parkeervergunning kunnen aanvragen. Ondernemers en werknemers moeten dan betaald parkeren of hun auto buiten het centrum parkeren.

Daarnaast wil de partij de herinrichting van de volledige Achtergracht op de lange baan schuiven. De tijd die gewonnen wordt met de maatregelen kan gebruikt worden voor het zoeken naar alternatieven voor dwarsparkeren in de straat.

“Door alleen vergunningen aan Weespers te verstrekken, neemt de parkeerdruk niet toe. Er komt ook geld binnen om betere alternatieven te onderzoeken. Aan werkgevers in het centrum vragen wij om het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets te stimuleren. Werknemers kunnen parkeren op het terrein achter het station”, aldus fractievoorzitter Van Daalen.

Van Daalen gaat deze week de andere politieke partijen benaderen. De gemeenteraad bekijkt het parkeerplan en eventuele aanpassingen op 8 december

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant