Afbeelding
Foto: Pixabay

Oppositie meldt zich met motie kinderopvang

Politiek

WEESP - De bezorgdheid over het tekort aan kinderopvangplaatsen in Weesp heeft ook de lokale politiek bereikt. VVD en PvdA kondigen een motie aan waarmee ze het college oproepen mee te werken aan een oplossing.

Ze roepen het college van B en W op om een actieve rol te spelen in het overleg tussen betrokken partijen, op korte termijn met creatieve oplossingen te komen en vergunningsprocedures te versnellen.

Al mee bezig
Daarmee vragen de oppositiepartijen grotendeels naar waar verantwoordelijk wethouder Heijstee (WSP) al volop mee bezig zegt te zijn. Ook de ontwikkelaars in Weespersluis proberen mee te helpen, onder meer door een locatie voor tijdelijke opvang te zoeken.

Voor ruim 230 bezorgde (nieuwe) inwoners van Weesp gaat het allemaal niet snel genoeg. Zij hebben een petitie ondertekend. Een actiegroep heeft de petitie overhandigd.    

Volg deze kwestie op de voet via WeesperNieuws Extra: Wie kan er in Weesp snel een kinderdagverblijf openen - en op welke plek? en Run op kinderopvang was niet te voorzien

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant