Afbeelding
Foto: André Verheul

Weesp scheldt helft WVGV-schuld kwijt

Algemeen

WEESP - De gemeente Weesp komt gymnastiekvereniging WVGV te hulp en scheldt de helft van de huurschuld van de eerder noodlijdende club weg. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. 

Het gaat om een huurschuld van de Weesper club voor huur van de gymzalen van de Kors Breijerschool en Papelaan 99. WVGV huurt deze van de gemeente, maar heeft een forse betaalachterstand. De betaalachterstand is door wanbestuur van een eerder bestuur opgelopen tot een bedrag van meer dan twaalfduizend euro. 

WVGV werkt hard, maar schuld bleef maar staan
WVGV werkt met een vernieuwd bestuur hard om er bovenop te komen en financieel weer gezond te worden. Om de huurschuld aan de gemeente af te betalen wordt er sinds begin vorig jaar, naast de reguliere huur, een vast bedrag per maand betaald om de huurachterstand weg te worden. Heel vlot loopt dat echter ook weer niet. De huurachterstand is dermate groot dat, ondanks alle extra moeite die het bestuur en de vereniging steken in het zoeken naar extra inkomsten, het bedrag nog lang niet is afbetaald. Daarom schiet de gemeente nu te hulp door de helft van de schuld kwijt te schelden: al met al gaat er een streep door een bedrag van meer dan zesduizend euro. 

Gemeente: belangrijk dat club ook financieel gezond is
Burgemeester en wethouders motiveren haar besluit door te stellen dat gymnastiekvereniging WVGV sportief gezien een bloeiende vereniging met veel jeugdleden en mooie resultaten is. "Vanuit het oogpunt van sportstimulering is het daarom belangrijk dat de club ook financieel gezond is. Om de club de kans te geven met een schone lei te beginnen, is besloten een deel van de huurachterstand kwijt te schelden", vertelt een woordvoerder. De gemeente noemt het een uitzonderlijke situatie, maar zeker niet uniek: andere verenigingen hebben eerder bij vergelijkbare omstandigheden ook een bijdrage gekregen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant