FC Weesp doet goede zaken

WEESP - Een afgetekende zege voor FC Weesp betekende zondag een goed slot van de eerste helft van het voetbaljaar. Door met vlagen met 'sambavoetbal' te spelen had de ploeg van coach Charles Loots geen problemen met Roda '23: 6-2.

FC Weesp stond vanaf de aftrap sterk en kon al vroeg meerdere kansen creëren. Door steeds gefocust te spelen konden de Weespers de aanvallend spelende tegenstander vaak verrassen en dat leverde al halverwege de eerste helft een voorsprong op door een goal van Thijs Visser. Ook de volgende kans was meteen raak. Na een lange aanval en een knappe bal van Jasper Spanjerberg kon Buddy Buddenberg al meteen voor 2-0 zorgen. Tot grote vreugde van de toeschouwers en de coach werd het goede spel van FC Weesp nog voor rust verder beloond met een rake strafschop van Wouter Spanjerberg. "Zeker de eerste helft waren we aan de kant vaak erg trots op wat de jongens deden. Af en toe leken we wel op Barcelona", loofde Loots z'n ploeg na afloop.

Ook na rust had de coach geen reden tot klagen. FC Weesp greep meteen de aanval en kon al vroeg verder gaan met wat het voor rust aan begonnen was: Roy Bruil kon al snel voor de volgende treffer scoren. Toch kon ook Roda '23 wat terug doen. De eveneens goed spelende tegenstander sneeuwde soms onder, maar zorgde ook voor gevaar. Na een uur spelen kon Roda '23 een tegentreffer produceren, maar Jasper Spanjerberg maakte de schade met een Weesper treffer meteen weer ongedaan. Buddenberg maakte vlak voor het slot ook nog de zesde treffer voor FC Weesp.

"De jongens hebben het vandaag echt goed gedaan en deze punten komen op een perfect moment. Vandaag waren we met z'n allen echt trots om FC Weesp te heten. Ze hebben het allemaal waargemaakt", aldus Loots.

Zaterdagploeg zakt verder weg
Een gebrek aan kansen en stootkracht heeft er voor gezorgd dat de zaterdagploeg van FC Weesp wederom een nederlaag heeft geleden. De veel te laag geklasseerde Weespers konden tegen het beter presterende SVM geen resultaat boeken en stapte met een 2-0 nederlaag van het veld.

FC Weesp kon geen moment echt voor gevaar zorgen en moest het spel vooral aan SVM laten. De sterk spelende nummer 5 van de poule had meer kansen dan de Weespers en toonde ook veel meer vechtlust. FC Weesp maakte geen moment echt aanspraak op een resultaat en moest al vroeg de meerdere erkennen tegen SVM.

Door de nederlaag moet FC Weesp het zeker tot voor de start van de tweede helft van het voetbaljaar doen met de elfde plaats. Dat betekent dat de ploeg komend jaar alles moet geven om klassebehoud veilig te stellen.

Krappe nederlaag voetbalsters
Een krappe en wat geflatteerde nederlaag zondag voor de voetbalsters van FC Weesp. De goed spelende Weespers moesten met 1-0 net de meerdere erkennen tegen Buitenboys.

FC Weesp stond goed te voetballen en kreeg ook genoeg kansen. Aanvallend en op het achterveld stond de ploeg goed te spelen, maar had het wel wat problemen met de Almeerder concurrent. De tegenstander kon ook goed gas geven en had vlak voor het slot wat meer geluk dan FC Weesp. De Weesper voetbalsters maakten aanspraak op een punt, maar bleven puntloos.