Eerste nederlaag handbalsters We Have

Vooral een gebrek aan kracht heeft de tot zondag ongeslagen handbalsters van We Have zondag de kop gekost tegen concurrent Fortissimo: 22-18.

De Weesper koploper stond al voor rust tegenover een sterk spelende tegenstander en moest alles geven om het sterke handbal vol te houden. Voor rust lukte dat goed, wat resulteerde tot 6-8. Na de rust werd de druk van de tegenstander de Weespers teveel en greep Fortissimo de macht. De concurrent van de Weespers toonde meer vechtlust en beloonde dat met twee dure punten.

We Have moest genoegen nemen met de nederlaag en wacht volgende week de volgende topper tegen de nummer twee van de poule. De Weesper handbalsters hopen dan op veel toeschouwers als steun.

Forse nederlaag na off-day We Have

Een totale off-day met te futloos handbal heeft er voor gezorgd dat We Have zondag een forse nederlaag heeft geleden tegen AHC/Westsite. De Weespers speelden vooral na rust ondermaats en stapten met 30-16 van het veld.

De eerste helft voerde We Have met slecht spel al meteen de boventoon. De tegenstander had geen moment echt problemen om op voorsprong te komen en kregen geen gevaar van de wanhopende Weespers. Toch bleef de schade voor We Have zeker voor rust met 12-7 nog beperkt. Na een donderspeech voor de start van de tweede helft startte We Have wat zelfverzekerder, maar konden de Weespers geen goals maken. AHC/Westsite deed dat wel en kon de score met gemak doen oplopen.

Eemvogels net te sterk voor Argus

Ondanks goed korfbal heeft Argus de goede reeks van de laatste weken zaterdag geen vervolg kunnen geven. Argus zag Eemvogels met 14-10 de eerste zege pakken van het lopende korfbaljaar.

De Weespers konden met goed opgezette aanvallen meerdere keren voor gevaar zorgen aan de kant van de tegenstander, maar hadden op bepaalde momenten problemen met afronden. Daarnaast kon Eemvogels met sterk spel wel goed de kansen benutten en kon de tegenstander een gaatje slaan met de Weespers. Eemvogels was geen moment echt beter dan Argus, maar toonde wat meer karakter.

Koploper te sterk voor Oberon

Ondanks dat de spelers met vlagen goed tegengas kunnen geven, hebben de volleyballers van Oberon een dag voor het weekend verloren van koploper Afas-LEOS. De Weespers speelden sterk, maar moesten toch met 1-3 de zege aan de tegenstander laten.

De Weespers begonnen met veel gevaar aan de kant van de koploper en konden zelfs met 25-22 de eerste set pakken. De Weespers beloonden daarmee goed volleybal en leken even voor een stunt te kunnen zorgen. Toch kwam de ervaren koploper daarna sterk terug. Oberon kon nog wel meedoen, maar moest met 20-25 en 23-25 de sets aan Afas-LEOS laten. De koploper toonde karakter door met 13-25 de zege te pakken.

Afgetekende zege volleybalsters

De volleybalsters van Oberon hebben de weg naar boven gevonden. De kwakkelende Weespers pakten afgelopen week een afgetekende zege op nummer laatst AVV Keistad: 4-0.

Oberon kreeg alleen de eerste set echt tegenstand van AVV Keistad. De Weespers hadden nog wat problemen, maar pakten met 25-23 wel meteen de eerste set. Daarna kon met goed volleybal het gat steeds beter worden geslagen. Oberon verdubbelde daardoor met 25-16 de voorsprong en kon het duel op karakter pakken door 25-13 en 25-17 na de laatste set.

Door de zege van deze week, en de punten van twee weken geleden, heeft Oberon afstand genomen van de laatste plaats en staat het nu voorlaatste.

BC Weesp vergroot gat

Ondanks een krappe zege heeft BC Weesp het gat met de concurrenten nog verder kunnen vergroten. Door de 5-3 zege op BC 't Vennewater heeft BC Weesp al een voorsprong van 18 punten op de naaste belager.

BC Weesp moest veel geven en kreeg geen enkel duel cadeau van BC 't Vennewater. De Weespers konden slechts twee duels na twee sets naar de ploeg trekken, de andere duels dwong de tegenstander een extra set af. Toch kon BC Weesp veerkracht tonen en werden alleen de twee enkelspelen van de vrouwen en het gemengd dubbel van Mirjam Heres en Martijn Bakker verloren.

Nederlaag voor waterpoloërs

Vooral doordat de spelers steeds commentaar hadden en daardoor vaak even werden weggestuurd door de scheidsrechter hebben de waterpoloërs van Triton zaterdag een nederlaag geleden. Ondanks goed spel van de Weespers de eerste twee partjes, was Aquarijn met 10-5 sterker.

De waterpoloërs startten nog goed en konden meerdere keren voor gevaar zorgen. De tegenstander had wat problemen, waardoor de Weespers de goals konden maken door goed spel van Stan den Hartog, Richard Overmars, Rob Mooijman en Ewout van Heiningen. Toen Aquarijn echter ook tot score kwam leken veel spelers van de Weespers gefrustreerd en was er volop commentaar. Aquarijn kon tegen de vaak gestrafte Weespers vervolgens een voorsprong pakken en zo de zege pakken.