Afbeelding

'Samen Starten' verder na drukbezochte kick-off

Algemeen

WEESP - “De conclusie is dat hier gewoon behoefte aan is in Weesp”. Zo blikt Ed Heijstee van ontwikkelbedrijf DID terug op de kick-off van het project ‘Samen Starten’. Ruim 70 belangstellenden waren daarop afgekomen.

Ze wilden meer te weten komen over het initiatief om gezamenlijk hun eigen appartementengebouw te bouwen. Samen Starten moet namelijk leiden tot het eerste collectieve particuliere opdrachtgeverschap in Weesp. Dat betekent dat in dit geval dat een groep starters een eigen appartementencomplex bouwt, geheel naar de wensen van deze tijd. “Veel starterswoningen in Weesp zijn gedateerd. Dit project moet leiden tot woonruimte waar de jonge woningzoekenden wel op zitten te wachten”, aldus Heijstee.

Met een presentatie werd duidelijk wat het project inhoudt. Die presentatie eindigde met de vraag: binnen anderhalf jaar een nieuw gebouw? “Dat is niet ondenkbaar”, zo geeft Heijstee zelf het antwoord. “We gaan ons project nu verder uitleggen aan de politiek. Daarna zullen we een locatie vragen waar we kunnen beginnen.” 

 

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant