Afbeelding

Richt straks een Weesper stadsraad op, adviseert Driemond

Politiek

WEESP - Weesp zou er goed aan doen om een stadsraad op te zetten om straks na een fusie met Amsterdam op te kunnen komen voor de belangen van de stad. Dat zeggen onze buren uit Driemond, waar ze al vele jaren een dorpsraad hebben om Driemondse zaken op de Amsterdamse agenda te zetten. 

Driemond is al decennia onderdeel van de gemeente Amsterdam. De dorpsraad Driemond vindt dat ze gehoord wordt in het grote Amsterdam. 

"Onze ervaring leert dat je dan veel veel voor elkaar kunt krijgen. Weesp is natuurlijk weer van een andere grootte dan Driemond - daar zal Amsterdam straks wat minder makkelijk omheen kunnen. Maar zo'n stadsraad, dat moet Weesp zeker doen. Het zorgt ervoor dat je centraal overleg kunt voeren over alles wat er in je stad speelt en je hebt een aanspreekpunt richting het stadsbestuur van Amsterdam. Dat is een voordeel", zegt Driemonder Tom Witkamp.

Witkamp noemt als voorbeeld het groot onderhoud dat nu in Driemond plaatsvindt en de komst van dorpshuis annex sporthal Matchzo. Als Weesp over een aantal jaren ook bij Amsterdam hoort, ziet Witkamp voor Driemond kansen om meer naar Weesp te trekken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant