Isabel zit op ballet en durfde dat op het podium te laten zien.
Isabel zit op ballet en durfde dat op het podium te laten zien. Foto: robvandamfoto.nl

Met Ome Willem op het podium

Cultureel

WEESP – Veel jonge Weespertjes genoten zaterdagmiddag in de Grote Kerk van het concert 'Schilderijen van een tentoonstelling' van Edwin - Ome Willem – Rutten. 

Het familieconcert, onderdeel van het Weesp Chamber Music Festival (WCMF), trok een zaal vol kleine en grote mensen. Rutten liet zijn publiek samen met pianist Misha Fomin kennismaken met klassieke muziek en die van de Russische componist Modeste Moessorgski in het bijzonder.

Glansrol
Aan het einde van het concert was nog een glansrol weggelegd voor twee meisjes uit het publiek. Deze twee dappere dames gingen op de uitnodiging van Rutten in om een stukje op de vleugel te spelen (Anna) en te dansen (Isabel). 



(Foto: robvandamfoto.nl)

Potje drummen
Na het concert was er een High Tea en aan een lange tafel werd druk getekend voor de tekenwedstrijd van het WCMF. De winnaars worden zondag in het stadhuis bekend gemaakt.
De kinderen konden zelf eens een van de muziekinstrumenten uitproberen die De Gooische Muziekschool en De Adelaar hadden meegenomen naar de kerk. Ome Willem drumde ook een potje mee, wat zeker bij de vaders en moeders in de smaak viel.




(Foto: Ingrid Voet)

Weesp Chamber Music Festival
Ook vanavond en morgen zijn er nog concerten in de Van Houtenkerk en zondag in de raadszaal van het stadhuis een masterclass. Kijk voor informatie op weespchambermusicfestival.nl.



(Foto: Ingrid Voet)


(Foto: Ingrid Voet)


(Foto: Ingrid Voet)
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant