Rahmouni (links) hoeft zijn politieke werk straks niet meer in zijn eentje te doen
Rahmouni (links) hoeft zijn politieke werk straks niet meer in zijn eentje te doen

DEP krijgt versterking van Maarten Oosterveld

Algemeen

WEESP – De Democratische Eenheids Partij van Samir Rahmouni heeft in Maarten Oosterveld uit Weesp een nieuw commissielid gevonden. De DEP kan deze versterking goed gebruiken. De fractie bestaat op dit moment alleen uit raadslid Rahmouni zelf.

De 24-jarige Oosterveld wil vanaf begin 2012 de raadscommissies Algemene Zaken en Welzijn voor zijn rekening gaan nemen. Met name welzijnsonderwerpen zoals de WMO en gehandicaptenvoorzieningen gaan hem aan het hart. Volgens hem komen zijn standpunten en die van Rahmouni zo sterk overeen, dat hij prima in staat is om namens de DEP het debat te voeren in de commissievergaderingen. Op die manier wordt Rahmouni ontlast. Oosterveld is lid van de SP, een partij waaraan Rahmouni eerder ook verbonden is geweest. De nieuwe DEP’er heeft geen hoge pet op van de Weesper politiek, die hij al geruime tijd volgt. Hij vindt dat er te vaak besluiten worden genomen, zonder dat de burger daarbij wordt betrokken.  


Versterking of niet, het is nog steeds de vraag hoe het verder moet met de DEP. De gemeenteraad wil dat Rahmouni vertrekt, omdat hij niet in Weesp zou wonen. Het raadslid bestrijdt dit en gaat dit aanvechten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant