Afbeelding

Jaarwisseling: goede sfeer maar wel veel kleine brandjes

Algemeen

WEESP -  Grote incidenten bleven uit, maar toch hebben de hulpdiensten met oud en nieuw in Weesp de handen vol gehad aan kleine brandjes, vernielingen en overlast - met name door vuurwerk. Brandweerpost Weesp moest om de haverklap uitrukken.

Dat begon 's ochtends al op Oudejaarsdag met rookmelders die afgingen. Even werd er 's middags gevreesd voor brand in gebouw Papelaan 99, maar naar binnen gegooid vuurwerk bleek alleen rook en geen schade te hebben aangericht. Later op de dag en ook na middernacht moest er af en toe ook echt geblust worden. Er werden kleine buitenbrandjes gemeld door heel Weesp, waaronder in wijk Zuid en wijk Hogewey. Vooral afvalcontainers moesten het ontgelden. In de Papelaan ontstond even voor 01.00 uur brand in een auto. Door vuurwerk had de bekleding vlam gevat, maar ook dit vuur was zo geblust. Na 1.30 uur op deze eerste dag van 2012 keerde de rust in de stad weer terug.

De politie laat weten dat er in Weesp geen aanhoudingen zijn verricht. Ook zijn er wat Weesp betreft geen vuurwerkslachtoffers bekend. De conclusie is dat Oud en Nieuw redelijk rustig is verlopen en dat de jaarwisseling over het algemeen in goede sfeer is gevierd. Veel Weespers gingen rond de jaarwisseling naar buiten om vuurwerk af steken en buren en vrienden een gelukkig Nieuwjaar te wensen. 

 

 

Veilig met vuurwerkbril en een sterretje
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant