Gedeputeerde Joke Geldhof aan het woord.
Gedeputeerde Joke Geldhof aan het woord.

Feestelijke opening keerkom en paviljoen Uit & Meer

Buurt / wijk

WEESP Het was vanmiddag driedubbel feest op Uitermeer. 1. De keerkom bij het fort werd in gebruik genomen, 2. Paviljoen Uit & Meer werd officieel heropend en 3. De nieuwe samenwerkingspartner Fort Evenementen werd geïntroduceerd. 

Voor de ingebruikname van de keerkom was gedeputeerde Joke Geldhof naar Weesp gekomen. Zij heeft de Stelling van Amsterdam in haar portefeuille en de provincie heeft meebetaald aan het terugbrengen van dit keerpunt. De oorspronkelijke keerkom lag in de 's-Gravelandsevaart. Hier konden trekschuiten vroeger hun ladingen overzetten en vervolgens keren voor de terugvaart. De gedeputeerde klom in een kraan en plantte een boom. 

De keerkom is onderdeel van het herinrichtingsplan van stichting Uiteraard Uitermeer, die al jaren bezig is het fortterrein te ontwikkelen tot een natuurvriendelijk, cultuur-historisch en recreatief gebied. Een eerder uitgevoerd onderdeel van dit plan, Paviljoen Uit & Meer ging tot ieders verdriet in mei vorig jaar door kortsluiting in vlammen op. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de wederopbouw van deze uitspanning en sinds kort zijn de gasten weer welkom. Wethouder Astrid Heijstee nam de opening van het paviljoen voor haar rekening. 


Uiteraard Uitermeer greep de feestelijkheden aan om Fort Evenementen voor te stellen. Patricia en Robert-Jan Nederbragt zijn met hun evenementenbureau verhuisd naar Plofhuis 3, een voormalige munitieopslag op het terrein. Zij houden zich bezig met teambuilding op cultuurhistorische locaties en openden in februari op Uitermeer een escaperoom experience, genaamd 'Het Kanon'. 

Na de officiële handelingen konden de genodigden op het terras aan de Vecht napraten en netwerken met een hapje en een drankje. 


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant