Afbeelding

Inbrekers zwembad zijn gefilmd

Algemeen

WEESP – De inbrekers die vorige week vrijdag inbraken in het Victoriabad in Weesp, zijn gefilmd. Op de camerabeelden is te zien hoe een man en een vrouw binnen één minuut het glas van de nooddeur inslaan, een zoekactie houden en zich vervolgens zonder buit uit de voeten maken. Het was niet de eerste keer.

Het alarm ging af en de politie was binnen vijf minuten ter plekke. De inbrekers waren toen al gevlogen. Bedrijfsleider Jim Faasen: “Het is duidelijk dat ze hebben gezocht naar iets waardevols, maar er was niets aanwezig. Afgelopen september is er ook al ingebroken via dezelfde deur. Toen zijn een computer, de fooienpot en dergelijke meegenomen. Daar hebben we van geleerd en dus viel er nu niets te halen.”

Faasen laat weten dat het veiligheidsglas overal lag en dat de kluisjes waren opengebroken. “Daarin bewaren we de gegevens van de kinderen die hier zwemmen.” De bedrijfsleider betreurt het dat er weer is ingebroken. “Ik word er een beetje moedeloos van.” De politie zegt de beelden van de beveiligingscamera te betrekken bij het onderzoek.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant