Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Raad zoekt veilige zwemplek Vecht

Politiek

WEESP - De gemeenteraad van Weesp zoekt een locatie waar op warme dagen veilig kan worden gezwommen in de Vecht. Dat is echter een moeilijk verhaal.

Zo'n zwemplek moet voldoen aan de eisen van Waternet, maar mag ook weer niet stuiten op te veel bezwaren van directomwonenden. Vandaag (donderdag) komen de raadsleden Rita van Geenen (WSP) en Carin Ogier (GroenLinks) met een initiatiefvoorstel naar de raad om het grasveldje tussen de molens aan de Utrechtseweg als zwemplek aan te wijzen. Omwonenden zien dat uit oogpunt van overlast niet zo zitten, ondanks dat (of misschien wel juist omdat) deze plek nu ook al door zwemmers in bezit wordt genomen als het warm weer is.

Een van de vereisten voor een veilige zwemplek is het aanbrengen van een verankerde ballenlijn die zwemmers en scheepvaart uit elkaar houden. Van de drie plekken die zijn onderzocht, kan dat alleen bij de molens. Bij de Groene Punt van de Ossenmarkt is het te krap en te druk met scheepvaartverkeer. De 'grijze punt' (bij de schans Nieuwe Achtkant - tegenover de hockeyclub) ligt bij de entree van de haven van watersportvereniging De Zeemeermin en is volgens Waternet daardoor eveneens ongeschikt voor een zwemplek.

Wat te doen? De zaak komt vanavond weliswaar aan de orde in de gemeenteraad, maar vanwege alle lastige afwegingen is het de vraag of dat al snel leidt tot een veilige zwemplek in waterstad Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant