Afbeelding

Weespers kunnen buurtspeelplek rookvrij maken

Zorg

WEESP - Weespers kunnen deze maand hun buurtspeelplek opgeven om deze rookvrij te maken. Dat meldt de gemeente. Het gaat om een regionale campagne van de gemeenten en de GGD. 

Met de campagne wordt geprobeerd openbare speelplekken, zoals de zandbak en het klimrek in de buurt rookvrij te maken. Weespers kunnen zo'n plek opgeven. Als er drie buurtbewoners worden gevonden voor een bepaalde speelplek, dan gaat de gemeente aan de slag om de speelplekken rookvrij te maken. Dat gebeurt door rookvrij-borden en stoeptegels te plaatsen waarop van bezoekers de aandacht wordt gevraagd. 

De gemeente heeft als doel te werken aan een rookvrije en gezonde generatie. Wethouder Astrid Heijstee: "Op sportvelden en speelplekken moeten kinderen zich vrij kunnen bewegen en niet bezig hoeven te zijn met rokende mensen. Dat is geen goed voorbeeld. Ik vind het daarom een goed initiatief om speelplekken rookvrij te maken en omwonenden daar ook bij te betrekken. Op deze manier kunnen we samen bouwen aan een rookvrije en gezonde generatie."

Een speelplek aanmelden kan tot en met 15 mei op www.rookvrijegeneratiegv.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant