Op je versierde fiets naar het Grote Plein voor de aubade kan ook dit jaar weer.
Op je versierde fiets naar het Grote Plein voor de aubade kan ook dit jaar weer. Foto: Ingrid Voet

Mooi programma voor Koningsdag

Cultureel

WEESP - Nog even en het is zover: Koningsdag. Het belooft in Weesp op 27 april een mooie feestdag te worden; het Oranjecomité heeft weer veel leuke activiteiten in petto. Voorzitter Gerda de Weerdt geeft vast een voorproefje.

Naast vertrouwde Weesper Koningsdagtradities als de kindervrijmarkt en de aubade zijn er ook nieuwe onderdelen. De versierde fietsoptocht was er vorig jaar voor het eerst. "Wat nieuw is: na de start in Leeuwenveld, waar ook weer allerlei materialen aanwezig zijn om je fiets nog wat mooier te maken, voert de route naar De Hogeweyk, waar een tweede opstappunt is. Daar mogen de kinderen ook een rondje door de beschermde woonbuurt fietsen en is de prijsuitreiking voor de mooist versierde fietsen." De optocht gaat daarna verder en is op tijd op het Grote Plein voor de aubade. "Weesper zangeres Janneke de Groot zingt dan het Wilhelmus en geeft een optreden. Aansluitend geeft goochelaar David Nathan een show op het podium."

Streetfoodfestival
Naast het podium op het Grote Plein komt er een tweede kindermuziekpodium op de Slijkstraatbrug met optredens van bands van de Muziektuin. "Op het Grote Plein komt dit jaar een streetfoodfestival. 't Hoekje, de Heksenketel, de Eendracht en Nelis' IJssalon zorgen hier voor lekkere koffie, ijs, drankjes en hapjes. Op het plein kun je ook genieten van de Mad Science Show en tieners kunnen hun reactievermogen testen in de Interactieve Arena. Verder zijn er mooie prijzen te winnen, onder meer bij de badeendjesrace en de hogehakkenrace."

Er staat nog veel meer op het programma om er een mooie Oranje feestdag van te maken volgende week zaterdag. Dat is te vinden op www.oranjeverenigingweesp.nl. Nu alleen nog duimen dat het ook nog mooi weer is.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant