Afbeelding

Autokrakers loeren op parkeerterrein bij sauna en golfbaan

Politie

WEESP Op het parkeerterrein aan de Basisweg, bij het zwembad, loeren dieven op waardevolle spullen die in de geparkeerde auto zijn achtergebleven. Als ze hun kans schoon zien, slaan ze toe.

Dit jaar is er zeven keer aangifte gedaan van een autokraak op deze locatie. Volgens de politie pakken de dieven het systematisch aan. Eerst parkeren ze hun eigen auto op een strategische plek. Vervolgens lopen ze langs de andere auto's. Als ze laptops, handtassen of andere waardevolle spullen zien liggen, tikken ze een ruitje in en grijpen ze hun buit.

Gerhard van Galen van Golfbaan Weesp meldt dat vorige week is gezien dat ook een band van de gekraakte auto werd lekgeprikt, zodat de gedupeerde de achtervolging niet kon inzetten.

Aangifte doen
De wijkagent neemt de meldingen zeer serieus en adviseert om altijd aangifte te doen en vooral geen waardevolle spullen in de auto achter te laten en het dashboardkastje open te laten. Ook heeft de politie attentiehangers voor aan de binnenspiegel waarop staat dat er in de betreffende auto niets te halen valt.

Camera's
Van Galen: "Het golfterrein wordt bewaakt met camera's. We gaan overleggen met de belanghebbenden rond het terrein en de betreffende instanties of er camerabewaking op het gehele parkeerterrein kan worden geïnstalleerd." Van Galen bespreekt de kwestie op korte termijn met de burgemeester. 

Toenemende drukte
Het parkeerterrein is er voor de bezoekers van de golfbaan, de spa, het zwembad, zwemclub Triton en de volkstuinen. Door de toenemende drukte bij met name de spa staat het terrein vaak vol.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant