Nederlaag voor FC Weesp

WEESP - Vooral door slecht weer, een slecht veld en ook nog eens ondermaats voetbal was het duel tussen FC Abcoude en FC Weesp zondag geen moment een spektakelstuk en stevende het duel lang af op een bloedeloze 0-0. Toch had FC Weesp pech en leed het vlak voor de slotfase door een fout alsnog een nederlaag: 1-0.

Goed voetbal zagen de toeschouwers geen moment en vooral door het slechte veld was het duel meer een moddergevecht. FC Weesp leek op meerdere momenten net wat beter dan de tegenstander. Het duel kabbelde met vlagen voort en ook na rust kwam er geen ommekeer. Toch kon FC Weesp de tegenstander de zege de laatste fase van het duel cadeau doen. Een slechte trap vlak voor de achterhoede werd zonder problemen opgevangen door een aanvaller van FC Abcoude. De speler had vervolgens tegenover keeper Arno Copier geen probleem om z'n ploeg de zege te geven.

Zege voor zaterdagelftal
Vooral door het goed benutten van kansen heeft het zaterdagelftal van FC Weesp zaterdag goede zaken gedaan. De Weespers verschalkten concurrent De Posthoorn met 2-1 en klommen zo op naar een gedeelde negende plaats.

FC Weesp oogde op momenten nog wat onzeker, maar kon het spel van De Posthoorn goed aan. Dat gaf de ploeg al vroeg het vertrouwen op een goed resultaat. Toch kwam FC Weesp voor rust op achterstand doordat De Posthoorn een strafschop benutte. Toch bleef FC Weesp goed doorvoetballen en was het na de rust, ondanks een ondertal, beter dan De Posthoorn. FC Weesp kreeg voldoende kansen en kwam ook terug door een goal van Sasja Fransen. De Weesper topscorer van de ploeg beloonde het goede spel van FC Weesp vlak voor de slotfase ook nog met een tweede treffer. Daarmee kreeg FC Weesp terecht de volle zege.