Afbeelding

Koningsdag begint met grote drukte op kindervrijmarkt en fietsoptocht

Cultureel

WEESP - Het feest voor Koningsdag bracht zaterdag veel Weespers op de been. De jongste feestvierders waren er weer het eerste bij om Koningsdag te vieren. Met de druk bezochte vrijmarkt op de Nieuwstad en een optocht van feestelijke oranje versierde fietsen begon Koningsdag in Weesp.

Op de vrijmarkt ging het eerste speelgoed en andere koopwaar al vroeg van de hand en natuurlijk waren er ook veel jonge Weespers die voor het eerst voor een groot publiek op hun muziekinstrument speelden, of een ander talent lieten zien. De sfeer was prima, niet in de laatste plaats vanwege de grote drukte. En gelukkig werkte ook het weer mee in de ochtenduren. 

Versierde fietsen

Ook was er een optocht van versierde fietsen. In Leeuwenveld verzamelden zich rond de 25 kinderen met hun mooi versierde fietsen. Wie wilde kon de fiets hier nog verder oppimpen. Voor oranje materiaal was gezorgd. De optocht ging ook langs en zelfs door woonzorgcentrum Hogeweyk. Hier konden de verraste bewoners de fietsen bewonderen en de mooist versierde fietsen kregen een prijs. De burgemeester was er en er waren optredens van De Adelaar en de City Singers. Daarna ging de optocht door de stad.


Van alles te doen

Het feest ging nog de hele middag door onder wisselende weersomstandigheden. Optredens op podia op het Grote Plein en de Slijkstraatbrug, een streetfoodfestival op het Grote Plein, de braderie strekte zich uit over de Nieuwstraat en allerlei activiteiten voor jong en iets ouder, zoals een race op hoge hakken, een race met badeendjes in de Oude Gracht, brandweerspelletjes op het Achterom en nog veel meer.

De fotografen van Weesp Foto maken de hele dag foto's. Die zijn te vinden op www.weespfoto.nl. Hieronder alvast een eerste impressie.
















 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant