In 2015 ging de Kostverlorenflat tegen de vlakte. Wat komt er voor terug?
In 2015 ging de Kostverlorenflat tegen de vlakte. Wat komt er voor terug? Foto: Christian Pfeiffer

Bewoners strijden tegen Ymere-plan voor plek Kostverlorenflat

Buurt / wijk

WEESP - Omwonenden van de voormalige Kostverlorenflat komen met een alternatief bouwplan. Ze hopen daarmee de gemeenteraad te bewegen geen groen licht te geven voor de woontorens die Ymere op en naast winkelcentrum Hogeweij wil bouwen.

Vorige week meldden we dat het college van B en W van plan is het Ymere-plan in procedure te brengen. Ondanks de weerstand in de buurt. Het college ziet geen andere mogelijkheden meer nadat pogingen om tot overeenstemming met de omwonenden te komen tot niets hebben geleid.

Na diverse informatieavonden kwam vorige week in een update van de bouwplannen het finale aanbod van Ymere naar buiten: twee gebouwen van elk vijf verdiepingen voor 66 sociale huurwoningen op de plek van de flat en op het dak van het winkelcentrum een gebouw van vijf verdiepingen met koopappartementen. De hoogte van de twee losstaande gebouwen wordt 17 meter en van het appartementencomplex 22 meter. Het is een plan waar de gemeente zich in kan vinden, zo blijkt uit de notitie. Deze bouwhoogten voldoen namelijk aan de, zoals dat wordt genoemd, 'vastgestelde kaders' en bovendien is de gemeente blij dat er eindelijk weer eens sociale huurwoningen worden gebouwd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant