Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Regels voor terrassen klaar: elke zaak één terras

Politiek

WEESP - Wat mag er wel en wat mag er niet als het gaat om terrassen in het centrum? Het college van B en W mag nieuwe terrassen toestaan, maar wil daarvoor duidelijke regels vastleggen zodat het voor iedereen, bewoners en ondernemers, duidelijk is wat er mogelijk is.

Over het terrassenbeleid in het centrum is lang en uitvoerig gesproken. Niet alleen in het stadhuis, ook burgers, horecaondernemers en andere betrokkenen mochten diverse keren hun mening geven. Dat is nu vervat in een beleidsvoorstel.

Op de stoep, parkeerplaats of in het gras
In principe mag elke horecazaak één terras hebben in de openbare ruimte. Dat kan op de stoep, op een parkeerplaats of in het gras zijn. Bij de laatste inspraakavond op 1 april bleek dat een groot deel van de aanwezigen voorstander is van een horecastop. In het voorstel wordt, ook weer als gevolg van de inspraak, een maximum gesteld aan de omvang van een terras. Ook aan het uiterlijk van de terrassen, bijvoorbeeld de schermen, zou wat een aantal insprekers betreft wel wat mogen veranderen. Zowel het aantal horecagelegenheden als het in de stadscatalogus vastgestelde type terrasschermen, daar gaat de gemeenteraad over. Er valt dus ook in de raadzaal nog veel te bespreken.

Als de nieuwe beleidsregel is vastgesteld geldt deze direct voor nieuwe terrassen. Bestaande terrassen behouden hun huidige rechten, maar als zij een nieuwe omgevings- of exploitatievergunning moeten aanvragen, zal ook daarvoor het nieuwe beleid gelden. Het voorstel van het college van B en W voor het nieuwe terrassenbeleid zal 14 mei in de commissie SOB worden besproken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant