Afbeelding

Rahmouni realistisch na zitting bij Raad van State

Algemeen

WEESP – Samir Rahmouni houdt er sterk rekening mee dat hij niet kan aanblijven als raadslid. Aan de behandeling van zijn zaak bij de Raad van State, maandag, heeft hij geen goed gevoel overgehouden.

“Ik moet realistisch blijven, mijn kansen op het terugdraaien van mijn raadsontslag zijn niet groot”, zo laat Rahmouni desgevraagd weten.

De gemeente Weesp zet het DEP-raadslid uit de gemeenteraad omdat hij niet in Weesp woont, zoals de Kieswet vereist. Een door de gemeente ingehuurd detectivebureau toonde aan dat Rahmouni eerder dit jaar vooral in Hilversum verbleef. De gemeenteraad van Weesp schaarde zich unaniem achter het raadsontslag. Daaraan werd door de Raad van State zwaar getild, merkte Rahmouni.

Voor zijn verweer wees Rahmouni op de privéproblemen die hem noopten vaak in Hilversum te zijn. Hij bracht ook politieke argumenten in stelling. Zo zou hij uit de gemeenteraad worden gezet, omdat hij maar lastig is. De gemeente ontkent dit.

De zaak van zijn raadsontslag begon te rollen in dezelfde periode waarin Rahmouni het opnam voor schotelbezitters die hun schotels van hun huurhuis moesten halen. De burgemeester had toen openlijk kritiek op de manier waarop het DEP-raadslid opereerde.

De Raad van State doet over twee weken uitspraak.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief