Afbeelding

Die verkiezingsborden, ze willen wat

Politiek

WEESP - 'Waarom staat dit bord hier, de verkiezingen zijn al geweest'. De strekking van een oproep van een bezorgde inwoner van Weesp op een van de borden waarop politieke partijen hun affiches mogen plakken in de aanloop naar verkiezingen.

De grote grijze borden zijn begin dit jaar op verschillende plekken in de stad neergezet vanwege de Provinciale Statenverkiezingen. Die waren in maart, maar de borden staan er nog. Eind mei zijn er immers verkiezingen voor het Europees Parlement. De borden in maart weghalen en in mei terugplaatsen - daar doet de gemeente niet aan. Dus blijven ze maanden de stad ontsieren.

Die verkiezingsborden zijn superbelangrijk, vindt de gemeenteraad. In maart nam de raad een motie aan om méér van die borden te plaatsen. Als promotie voor de verkiezingen en als een symbool van de democratie.

Een nieuw verkiezingsbord
Het resultaat zien we deze week op het Stationsplein, waar een groot bord nog net niet de ingang van de stationshal blokkeert.

Opvallend: bij het station is een digitaal affiche van álle partijen te zien. Op de houten borden in de stad is dat tot nu toe wel anders: als er twee posters zijn geplakt is het veel.

De Europese Verkiezingen zijn in Nederland op 23 mei.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant